anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapłaciłem za przedmiot blikiem transakcja zaakceptowana a w zakładce kupione nie pojawiła się żadna

Client:112949948
#7 Wielbiciel#

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ po dokonaniu zakupu i płatności blikiem nie pojawiła mi się w zakładce informacja o kupionym przedmiocie A pieniądze pobrało z konta

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

az1rael
#21 Demiurg#

Bo to nie byla str allegro a podrobiona kasa poszla sie gwizdac

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Stron na allegro lokalni tu podaj link do tej strony   https://allegrolokalnie7875.cfd/?id=fkCmbbJIC9k62DAJ7Nm24IKgc1HkOo&frontend=AllegroLokalnie 

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

to nie jest strona Allegro Lokalnie tylko podróbka niestety, masz końcówkę adresu z jakimiś liczbami a powinno być tylko .pl

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I co w takim razie teraz muszę zrobić?

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Możesz iść z tym chyba już tylko na policję, kontakt z bankiem ewentualnie ale nie wiem czy coś Ci się uda odkręcić. Allegro nic tu nie pomoże bo to nie jest ich strona, wszedłem na tego linka i nawet nie pokazuje wtedy że jestem zalogowany (a na innych ofertach jestem), nie mogę dodać tego ogłoszenia np. do ulubionych itd. ot podróbka strony. Raczej kasa stracona niestety 😞

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Trudno ,nie mieści mi się to w głowie strona wyglądała jak zwykle allegro lokalnie można było wejść z niej w stronę główna więc nie dobiegła od prawdziwej

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@Client:112949948 Dziennie zgłasza się tu kilka osób, nabranych w ten sam sposób

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:112949948 To nie strona Allegro, to podstawiona strona, zasadniczym tu problemem że Ty się logujesz do płacenia, a spróbuj się zalogować wcześniej i znaleźć to ofertę! tej kasy się nie odzyska, zglosić należałoby na Policję.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:112949948 

Bo linki na samej stronie prowadziły do allegro lokalnie dla nie poznaki. Trzeba się nauczyć co to jest domena. Takie niby oczywiste że domena lokalnie brzmi

https://allegrolokalnie.pl/

a nie tak

https://allegrolokalnie7875.cfd

Widzisz różnicę?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dzięki za pomoc

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Teraz widzę,  atrakcyjna oferta strona identyczna jak allegro lokalnie , poza tym nie miałem świadomości o tego typu oszustwach. Sprawę postaram zgłosić się na policję gdyż płatność blikiem musiała być skierowana do jakiegoś banku i myślę że da się ustalić właściciela konta na które Blik został przesłany

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:112949948 Zerknij na potwierdzenie tej transakcji BLIK.
Najpewniej będzie to wypłata gotówki w bankomacie.
Ewentualnie zakup kryptowalut na jakiejś stronie.

Nie nastawiaj się na odzyskanie pieniędzy bo w praktyce będzie to graniczyło z cudem.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Duzo straciłeś?

oznacz moderatorów