Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, kupiłem 3 dni temu rower za 2600zł doliczając przesyłkę zapłaciłem 2617zł. Rower Szosowy Giant Contend AR3 2021. Dalej stacjonuję w zamówieniach w cenie 2600zł. Kupiłem ten produkt przez alegro lokalne ale po zakończonej transakcji ściągneło mi z konta 2617zł a wyskoczył mi komunikat : Twoje zamówienie nie zostało opłacone i jest ponownie dostępne do zakupu. Nie potrafię zgłosić tego alegro bo gdy wchodzę na reklamację mogę wybrać tylko produkty które strona wykazuje mi że opłaciłem, zadzwoniłem do banku aby zareklamować wysłane pieniądze ale odrzucili mój wniosek. Chciałem zadzwonić do sprzedającego
Łukasz [edycja]
ale w ogóle mnie nie łączy - wybrany numer jest niedostępny. Wysłałem mu 5 wiadomości na czacie, 4 odczytał, piątej już nie i nie odpisał na żadną. Czy ktoś może mi pomóc? Wyjaśnić co się stało i co mogę zrobić?.
@Client:120182778 Oferta jest prawdziwa, na allegro lokalnie więc to już połowa sukcesu 😉
Czasem się zdarza, że przy płatności dojdzie do jakiegoś losowego błędu, wtedy środki powinny same wrócić na konto w ciągu kilku dni.
Mam tylko pytanie jakim cudem zapłaciłeś dodatkowe 17 zł za wysyłkę skoro jest tam tylko odbiór osobisty? 🙃
Napisz przez formularz kontaktowy, tam załącz potwierdzenie płatności, opis sytuacji i poproś o sprawdzenie co się podziało.
Była opcja wysyłki, czy to możliwe że była ona celowo dodana aby wyłudzić pieniądze?
Czy ta ten zakup widnieje w kupionych na allegro lokalnie?
Nie widnieje jako
Twoje zamówienie nie zostało opłacone i jest ponownie dostępne do zakupu
Nieopłacony zakup
Możesz wejść w szczegóły tego zakupu?
Jeśli tak to czy na na dole widać zielony napis ZGŁOŚ PROBLEM Z ZAKUPEM?
W mojej opinii płatność się po prostu nie udała w wyniku jakiegoś błędu u operatora płatności i środki wrócą na konto.
Sprzedający pewnie zorientował się potem, że ma przypadkiem dodaną opcję wysyłki i ją usunął.
Jak wejść w szczegóły zakupu?
Nie jestem w stanie napisać przez formularz kontaktowy bo właśnie nie widnieje tam rower jako produkt kupiony a pieniądze mi ściągło z konta.
W formularzu kontaktowym nie musisz wybierać zakupu - to pole jest opcjonalne.
Ok, dzięki napiszę formularz jeszcze jedno pytanie.
Możesz wejść w szczegóły tego zakupu?
Jeśli tak to czy na na dole widać zielony napis ZGŁOŚ PROBLEM Z ZAKUPEM?
Nie wiem jak to zrobić czy jestem w stanie to zrobić w momencie gdy piszę że zakup jest nieopłacony?
Dodałem screena do poprzedniego posta.
Jeśli nie możesz wejść w szczegóły lub przycisk ZGŁOŚ PROBLEM Z ZAKUPEM będzie nieaktywny to pop prostu napisz przez formularz.
Problem możesz zgłosić po opłaceniu zamówienia. - nie jestem w stanie tego kliknąć bo według alegro nie dokonałem zakupu.
@Client:120182778 Ok. W takim razie możesz napisać przez formularz, konsultanci to sprawdzą ale kasa powinna w ciągu kilku dni pojawić się ponownie na Twoim koncie 🙂
Także spokojnie, nie zostałeś oszukany.
Ta płatność w ogóle nie trafiła do sprzedającego.
Dzięki za pomoc, trochę zaczynałem już panikować. Naprawdę mi pomogłeś.
Miałem niedawno podobną sytuację (ale kwota mniejsza - 75 zł). Pieniądze do Ciebie wrócą. PayU odeśle po sprawdzeniu, że do transakcji nie doszło.
Na marginesie - wiadomo, jak się czuje człowiek w takiej sytuacji - prawie zawał serca 🙂
W ogóle allegro z tymi komunikatami dotyczącymi płatności, jest jakieś dziwne. ja, po każdym zakupie, pierwsze co zawsze widzę, to komunikat allegro "Nadal nie wiemy, co z płatnością". Od kiedy allegro poszło w ręce zagranicznego właściciela, zrobiło się niczym windykatorzy od chwilówek - warczy, szczerzy zęby itp. Za czasów polskich właścicieli było jednak normalniej.
@Client:120182778, jeśli zamówienie nie zostało opłacone i tym samym nie doszło do jego realizacji, to pobrane pieniądze wrócą na Twoje konto w ciągu maksymalnie kilku dni. Sprzedający nie otrzymał Twoich pieniędzy, więc kontakt z nim jest niepotrzebny - nie byłby w stanie pomóc Ci w tej sytuacji.
@Client:120182778 niby link który podałeś wygląda na prawidłowy, legalny ale skoro już wklejasz linki, to czy ty przypadkiem nie zapłaciłeś za podobny podesłany ci link. Może jeszcze blikiem płaciłeś?
W banku udzielą ci informacji gdzie poszły pieniądze, chciałbym sie mylić ale niewykluczone że poszły na jakiś bankomat, odbiorca nieznany.
Płaciłem przelewem, wydaję mu się, że kupiłem normalnie przez stronę alegro lokalne ale możliwe że z powodu roztargnienia weszedł bym na link, to co mnie niepokoi: Sprzedawca odczytał wiadomości ale nie odpisał, potem przestał odczytywać, z podanego numeru nie da się dodzwonić do sprzedawcy, kupiłem zaznaczając pośrednictwo kuriera za 17zł w ogłoszeniu go już nie ma.
Nikt nie przsyłał mi linku taki znalazłem na internecie