Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, kupiłem 3 dni temu rower za 2600zł doliczając przesyłkę zapłaciłem 2617zł. Rower Szosowy Giant Contend AR3 2021. Dalej stacjonuję w zamówieniach w cenie 2600zł. Kupiłem ten produkt przez alegro lokalne ale po zakończonej transakcji ściągneło mi z konta 2617zł a wyskoczył mi komunikat : Twoje zamówienie nie zostało opłacone i jest ponownie dostępne do zakupu. Nie potrafię zgłosić tego alegro bo gdy wchodzę na reklamację mogę wybrać tylko produkty które strona wykazuje mi że opłaciłem, zadzwoniłem do banku aby zareklamować wysłane pieniądze ale odrzucili mój wniosek. Chciałem zadzwonić do sprzedającego
Łukasz [edycja]
ale w ogóle mnie nie łączy - wybrany numer jest niedostępny. Wysłałem mu 5 wiadomości na czacie, 4 odczytał, piątej już nie i nie odpisał na żadną. Czy ktoś może mi pomóc? Wyjaśnić co się stało i co mogę zrobić?.
@Client:120182778 Nie wiem jak to wygląda ze strony sprzedającego ale jeśli w wyniku błędu płatności zakup się nie udał to najpewniej nie otrzymał on żadnej informacji od Allegro.
Sprzedający nie widzi że doszło do sprzedaży a widzi, że do niego piszesz że kupiłeś itp. - z jego perspektywy może to wyglądać dziwnie, jak jakaś próba wyłudzenia itp.
Może dlatego ignoruje Twoje wiadomości 😉
Podsumowując - jeśli samodzielnie znalazłeś ogłoszenie w wyszukiwarce na allegro lokalnie, kliknąłeś KUP TERAZ i płaciłeś bezpośrednio przez system Allegro to nie masz się czego obawiać.
Chciałbym zakończyć temat, z zalet pieniądze wróciły na konto bankowe, był to błąd alegro lokalnego z wad to mogę zapomnieć o kupnie tego rowera. Dzięki wszystkim zainteresowanym za rady i chęć wytłumaczenia mi co się stało.