anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrobiłam przelew na alegro lokalnie a było podane inne konto niż sprzedawcy tam pisze że to allegrot

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:40622688
#7 Wielbiciel#

Zrobiłam przelew na allegro lokalnie a sprzedająca pisze że nie dostała przelewu bo tam było podane konto do allegro a nie do niej i co mam zrobić w tej sytlacji

Screenshot_2024-10-15-14-31-43-562_com.android.chrome.jpg

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
LEW433
#21 Demiurg#

To zakup na Allegro? masz go tu:https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40622688 Podaj proszę numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Client:40622688  Podczas zakupów na Allegro pieniądze zawsze trafiają na konto Allegro, a sprzedający może je sobie przelać na swoje konto po wykonaniu tzw. weryfikacji.

Wielu nowych sprzedających na Lokalnym  po prostu tego nie wie i są nieporozumienia

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Dziekuje

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Co gdy nie widzę u siebie na alegro płatności za ubrania co robić bo chciałam anulować płatności 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40622688 A czy widzisz w ogóle to zamówienie?

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

no właśnie nie widzę zamówienia a wiem że płaciłam na konto przy ogloszeniu a ktoś mi pisał że pieniądze pierw ida na allegro a potem musi sprzedawca przelać na swoje konto czy tak jest w rzeczywistości proszę o rady 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Client:40622688  Na przelewie bankowym powinien być adres: PayU S.A.,ul. Grunwaldzka 186,60-166 Poznań 

Oczywiście ty tego przelewu nie piszesz,  PayU pobiera pieniądze automatycznie ale na wyciągu bankowym tak jest widoczne.

Skoro nie masz zakupu w zakładce Moje zakupy to można podejrzewać oszustwo, może zapłaciłas przez  jakiś fałszywy link?

Co to była za oferta, możesz jakoś podać więcej informacji lub link do oferty?

Albo inaczej, na jaki numer konta zapłaciłaś?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

IMG_20241015_232541.jpg

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Czy to jest zgodne dane do przelewu 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

Zdjęcia niewidoczne  bo zatwierdza moderator, niestety  pewnie jutro...

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Tam pisze mBank korporacyjny poznań

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Czy da radę odzyskać pieniądze 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@Client:40622688  "Czy da radę odzyskać pieniądze "

Nie wiem, bo  to nie był przelew na konto Allegro, może więc być kłopot,  Allegro nie pomoże.

Jezeli masz kontakt ze sprzedawcą, masz jego dane to jest mozliwe odzyskanie pieniedzy ale za zgodą sprzedającego. Bo jest możliwe że jeszcze nie dostał tych pieniedzy, przelew bankowy idzie około 24 godzin wiec dostanie te pieniądze może jutro. Czy je odda dobrowolnie nie wiemy,  moze  będzie potrzebna pomoc policji.

Życzę dobrego zakończenia.

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:40622688 sprawdziłam płatność na Twoim koncie i widzę, że widnieje ona jako anulowana.

Jeżeli zleciłaś przelew na numer rachunku podany przez sprzedawcę - to my jako Allegro nie będziemy widzieli takiej wpłaty. W takim przypadku, skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedawcą, aby wyjaśnić Twoją wpłatę. 

W przypadku płatności przez nasz system, ważne jest aby nie modyfikować danych do przelewu - wtedy twoja wpłata trafia do sprzedającego, a nasza obsługa widzi status takiej płatności. 

oznacz moderatorów