Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,mam pytanie ile realnie trwa proces wypłaty zwrotu środków za anulowany zakup po otrzymaniu maila od Allegro o tym ze sprzedawca zwrócił środki za zakup.(Takiego maila dostałem w ubiegłą niedzielę)
Z góry dzieki za odpowiedz 😉
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Powinny te pieniądze być już na Twoim koncie. Coś nie zadziałało i pieniądze wróciły do sprzedawcy. Napisz do niego, żeby zlecił zwrot wpłaty jeszcze raz lub sprawdził z Allegro co się nie udało.
Okey dzieki za info,wrzucę update jak sprzedawca sie odezwie👊
@Client:54367075 jak płaciłeś blikiem, to sprawdź , czy nie wróciły z datą wykonania płatności
Tak,bylo płacone blikiem,ale sam właśnie sprawdzałem czy nie wróciło z tamtą datą, ale niestety nie
@Client:54367075 no to podaj numer zamówienia, albo daj link do oferty
Jeżeli to był BLIK, to zwrot otrzymasz do 14 dni przelewem od swojego banku (zazwyczaj jest to jednak jest to kilka dni).
Update:Sprzedawca pisze że nie ściągnęło od niego środków.Co teraz moge zrobić oprócz poproszenia o ponowne zlecenie zwrotu? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:54367075 na razie poproś o ponowny zwrot, później będzie można sprawdzić , czy przeszedł tym razem
Tak zrobiłem,na razie pozostaje czekać
@Client:54367075 w takiej sytuacji sprzedający powinien ponowić zwrot pieniędzy. Jeśli wciąż nie otrzymujesz zwrotu to, możesz rozpocząć dyskusję ze sprzedającym i w razie potrzeby wezwać doradcę przez opcję "poproś o pomoc Allegro".
Okey,a mam pytanie również czy przy zwrocie przy statusie transakcji widnieje status "płatność zakończona" czy cos innego ma tam być (sorki za te pytania ale pierwszy raz cos przez A Lokalnie zamawiałem)
@Client:54367075 tak, status powinien się zaktualizować w momencie, gdy sprzedający zwróci pieniądze przez nasz system. Jeśli poprosi Cię o dane do zlecenia zwrotu i zleci zwrot po za naszym systemem, to wtedy nie zaktualizujemy statusu. 😊
Dziekujjee jesteście mega g społecznością tak btw.Czyli po otrzymaniu maila od Allegro o potwierdzeniu nadania zwrotu status sie zmieni,dobrze kumam?
@Sa_nova dyskusja za to że Wasz system nie działa, skoro kupujący odstał maila że sprzedawca zlecił to ewidentnie wina z Waszym Allegro Finance 😞
po otrzymaniu maila od Allegro o tym ze sprzedawca zwrócił środki za zakup.
Poprosiłem sprzedającego o ponowne zlecenie,odpisał ze jak najbardziej zleci ponownie,czekam obecnie na rozwój sytuacji.Uczciwie przyznaje że to moja pierwsza styczność ze "zwrotami" na Allegro wiec tez nie wiem jak wydolnie działają systemy za to odpowiedzialne