anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy

MAMY ROZWIĄZANIE!
pauulla97
#7 Wielbiciel#

Zamówiłam szampon I maskę do włosów. Nadawca twierdzi, że zabezpieczył odpowiednio przesyłkę. Natomiast ja dostałam informację iż kurier najpierw zeskanował ją na siebie, a później oznaczył ją jako uszkodzona. Kontaktując się z infolinia inpost dostałam informację, że ta są produkty niedozwolone i ja lub nadawca musimy odebrać przesyłkę z oddziału albo ją zutylizują. Ją już zapłaciłam za tą przesyłkę i jej nie otrzymałam. Więc pytam dlaczego jest opcja kupienia przez paczkomat produktów niedozwolonych??? Kto mi odda pieniądze za to????

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22
mdrogeria
#21 Demiurg#

@pauulla97 to problem sprzedawcy , domagaj się od niego zwrotu środków lub ponownej wysyłki .

oznacz moderatorów
pauulla97
#7 Wielbiciel#

Ale to było lokalnie, wiec Pani miała tylko jedna maskę i jeden szampon, które zostały na oddziale, bo ktoś uszkodził tą przesyłkę. Straciła produkty, a ja straciłam pieniadze. Ona nie może mi oddać pieniędzy, ponieważ allegro jej nie wypłaciło, dopiero wyplaca jej jak odbiorę przesyłkę, ale ze jej nie odbiorę to chyba kasy też nie dostanie,  nie wiem z kimś się kontaktować wogole o zwrot pieniedzy teraz. Napisałam do allegro, zamówiłam rozmowę na dzisiaj, zobaczymy co mi tam powiedzą, jakby to było 20 zł.to bym machnęła ręką,  ale to było 120, wiec nie malo.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@pauulla97 Masz decyzję przewoźnika , sprzedawca nie powinien udostępniać paczkomatów do wysyłki , zrobił to na własne ryzyko .Inpost dopuszcza przewóz kosmetyków , ale do pojemności 750ml

oznacz moderatorów
pauulla97
#7 Wielbiciel#

Ooo, tego nie wiedziałam. Dziekuje

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@pauulla97 pytanie podstawowe kto chciał wysylki inpostem?  To lokalnie woec albo sprzedawca wyvrał kuriera albo kupujacy.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@pauulla97 "ponieważ allegro jej nie wypłaciło, dopiero wyplaca jej jak odbiorę" nie, to tak nie działa.
Sprzedający może wypłacić środki od razu po sprzedaży, nawet bez wysyłania towaru.
W szczegółach zakupu kliknij na samym dole zielony napis ZGŁOŚ PROBLEM Z ZAKUPEM.

oznacz moderatorów
pauulla97
#7 Wielbiciel#

Serio? Ja myślałam, że pieniadze na allegro lokalnie dopiero wpływają na konto po otrzymaniu produktu. Już zgłosiłam właśnie, że nie dostałam towaru. Nadawca nie odpowie, bo kontaktowałam się z nią telefonicznie i Ma zgłosić reklamację do inpostu.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@pauulla97 reklamacja będzie odrzucona , towar zakazany .

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@mdrogeria zakazany czy nie, pytanie kto sprzedawca czy kupujący zlecił wysyłke inpostem na lokalnie tzn czy kupujacy chciał ta metode wysyłki czy sprzedawca sam tak wysłał bo mu akurat inpostem wygodniej było

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@az1rael jak znam życie @pauulla97 skorzystała z cennika podpiętego do ofert  ,  ten został  zaproponowany sprzedawcy przez allegro podczas wystawiania ofert  , i ów nieświadom bez weryfikacji regulaminu przewoźnika przyklepał go .

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@mdrogeria ty sprzedajesz kosmetyki z tego co pamiętam jest szampon produktem zabronionym do wysyłki?  Bo to brzmi jak jakis żart nieśmieszny.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@az1rael pisałem już wcześniej , jest dozwolony do pojemności 750ml , tak zerkam czasem na konkurencję , zgroza .... na 5 kilowym płynie 1-1,5 zarobku , przecież nie chciałoby mi się tego pakować , a weź jeszcze pod uwagę spore ryzyko , wystarczy ,że kurier upuści karton , kasy nie odzyskasz .

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@mdrogeria no szampon i maska mi sie kojarzą z standardowa pojemnością a nie 5litrów szamponu 😄 czy płynu do kąpieli przecież tego nawet na wannie nie postawisz 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@az1rael skoro Inpost uznał towar za wyłączony z przewozu pojemność musiała być większa niż 750ml bo i kwota , o której pisze @pauulla97 raczej wskazuje na duże opakowania .

oznacz moderatorów
pauulla97
#7 Wielbiciel#

Już wyjaśniam @az1rael i @mdrogeria , bo widzę, że jest to nieuniknione,  szampon o pojemności 1l, maska 1kg. Były to kosmetyki z przeznaczeniem do włosów po nanoplastii, stąd taka cena i taka pojemność. 🙂 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@pauulla97 tylko powiedz kto wybrał inpost bo na lokalnie albo się korzysta z gotowców albo ustala z kupujacym czym mu to wysłać. Sprzedawca udostępnił inpost?

oznacz moderatorów
pauulla97
#7 Wielbiciel#

Byla możliwość wyboru kuriera lub paczkomatu, więc wybrałam paczkomat.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

To winny sprzedający powinien kasę zwrócić

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@pauulla97 i dlatego nie otrzymacie rekompensaty od Inpost , jakby były 0,7 byłaby inna gadka .

oznacz moderatorów