@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Mam pytanie. Sprzedałam produkt na Allegro lokalne ze smartem, kupujący nie odebrał paczki. Czy jako sprzedający będę musiała opłacić koszt nieodebrania przesyłki? Jak wygląda procedura. Kupująca nie odpisuje
@MiMary Jeżeli kupująca nie odpisuje nie będę prosić się o jej ponowny zakup. Gdyby kupującej zależało na przesyłce to by odebrała. Szanujmy swój czas.
@MiMary Gdzie znajduje się ten formularz?
@Sylwia01309, tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt.
W polu tekstowym podaj szczegóły, a następnie gdy pojawi się wiadomość od czatbota wybierz opcję [Nie, nadal potrzebuję pomocy] i na kolejnej stronie zaznacz sposób kontaktu wiadomość e-mail.
@MiMary Napisałam właśnie i tylko wybrałam opcje zapytania doradcy na czacie. Dostałam odpowiedź, że jeżeli zwrócę kupującej pieniądze poprzez Allegro Lokalnie, to powinnam automatycznie otrzymać zwrot opłaty transakcyjnej. W przypadku braku odpisywania przez kupującą nie muszę powiadamiać kupującego, że w przypadku nieodebranej przesyłki wystosuje zwrot. Po prostu mam zwrócić środki po otrzymaniu produktu z powrotem. Taką dostałam odpowiedź.