anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Sylwia01309
#7 Wielbiciel

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Mam pytanie. Sprzedałam produkt na Allegro lokalne ze smartem, kupujący nie odebrał paczki. Czy jako sprzedający będę musiała opłacić koszt nieodebrania przesyłki? Jak wygląda procedura. Kupująca nie odpisuje 

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
Sylwia01309
#7 Wielbiciel

@MiMary Jeżeli kupująca nie odpisuje nie będę prosić się o jej ponowny zakup. Gdyby kupującej zależało na przesyłce to by odebrała. Szanujmy swój czas. 

oznacz moderatorów
Sylwia01309
#7 Wielbiciel

@MiMary Gdzie znajduje się ten formularz?

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sylwia01309, tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
W polu tekstowym podaj szczegóły, a następnie gdy pojawi się wiadomość od czatbota wybierz opcję [Nie, nadal potrzebuję pomocy] i na kolejnej stronie zaznacz sposób kontaktu wiadomość e-mail. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Sylwia01309
#7 Wielbiciel

@MiMary Napisałam właśnie i  tylko wybrałam opcje zapytania doradcy na czacie. Dostałam odpowiedź, że jeżeli zwrócę kupującej pieniądze poprzez Allegro Lokalnie, to powinnam automatycznie otrzymać zwrot opłaty transakcyjnej. W przypadku braku odpisywania przez kupującą nie muszę powiadamiać kupującego, że w przypadku nieodebranej przesyłki wystosuje zwrot. Po prostu mam zwrócić środki po otrzymaniu produktu z powrotem. Taką dostałam odpowiedź.

oznacz moderatorów