anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Łączenie kilku przesyłek w jedną

yahoo1971
#1 Nowicjusz#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dzień dobry,

Wystawiłem trochę płyt CD w ramach aukcji na WOŚP. Jedna osoba wylicytowała trzy płyty (trzy odrębne licytacje)

Zwróciła się do mnie z zapytaniem, czy mogę wszystkie 3 wysłać w jednej paczce inPost. Jak to zrobić, żeby kupujący nie musiał płacić potrojnie za przesyłkę??

W moich aukcjach jest zdefiniowany sposób dostawy na allegro paczkomaty inPost

Status licytacji jest "zakończony"

Osoba która wygrała licytacje nie wybrała jeszcze metody płatności ani dostawy, czeka na moją odpowiedź w sprawie połączenia przesyłek

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kostas11
#21 Demiurg#

@yahoo1971 wszystko zależy jak masz zdefiniowane dostawy, ile w jednej paczce ?

Klient musi rozpocząć płatności, ale nie płacić, anulować płatności, potem zaznaczyć trzy i opłacić razem o ile masz 3 lub więcej w paczce bo inaczej i tak policzy jako trzy paczki 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

biosorcerer
#15 Entuzjasta#

Jeśli klient zapłacił już za przesyłkę tych 3 płyt [odrębne 3 przesyłki] to ja zwrócił bym mu koszt wysyłki 2 i wysłał wszystko w jednej paczce.

oznacz moderatorów

pangie28
#7 Wielbiciel#

Witam, u mnie to samo. Ktoś kupiła na wosp na 2 licytacjach 2 przedmioty, opłacił 2 przesyłki mimo ze miałam w wysylkach wiele przedmiotów ustawione. Jeśli nadam jedna, a drugiej nie to co z ta kasa? Wróci do niego? 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@pangie28 jak mu zwrócisz to wróci 😀 z automatu nie zwróci.

W zakładce zamówienia wybierz Akcje -> zwrot pieniędzy -> i zwróć konkretną kwotę.

oznacz moderatorów

pangie28
#7 Wielbiciel#

No Ok to wiem ale technicznie ja dostanę z Allegro przelew nawet jeśli nie wygeneruje tej etykiety? Jeśli tak to wiadomo oczywista sprawa, ale myslalam, zwrot za wysyłkę od Allegro jest tylko jeśli paczka zostanie nadana (ja cały czas mówię o Allegro charytatywnie)

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jeśli miałeś ustawione w swoich aukcjach jakąś większą ilość tych płyt na jedną wysyłkę to kupjący po anulowaniu może poprawnie zaznaczyć i opłacić razem,ale jak miałeś ustawioną opłatę za wysyłkę na każdą płytę pojedynczo to tego tak raczej nie przejdziesz. Możesz wygenerować jedną etykietę i wysłać razem wraz ze zwrotem kosztów pozostałych pozycji ale musisz pamiętać że w systemie allegro te pozostałe będą ciągle widniały jako nienadane i będą psuły Ci statystyki . Jeśli nie jesteś sprzedawcą i nie handlujesz na tym koncie to tego nie odczujesz .

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nie da się system tego nie puści a jak wyślesz poza systemem 3płyty w 1 paczce to kupujący cwaniak może potem założyć dyskusję że dostał 1 zamówienie zamiast 3 i się nie wybronisz. Najlepsze co przychodzi mi do głowy to żeby ci przez panel wiadomości allegro sam opłaconą etykietę przysłał a ty zwracasz po deręczeniu za przesyłki na konto oczywiście wszystko opisane w wiadomościach między wami na allegro

oznacz moderatorów