Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam jest błąd na allegro nowe zamówienia mają status opłacony ale nie widać danych do wysyłki i przesyłek w manager paczki impost tak samo zamówienia nie ściągają się w shop gołd mają status rozpoczęty ma ktoś tak ?
@serwis-texas Jesteś pewien, że pobiera WSZYSTKIE informacje? System InPostu też ma problem z FOD.
Dzięki za przestrogę. Właśnie moje dziewczynki poinformowały mnie o problemach z FOD InPostu. Sprawdzałem tylko wpłaty.
nie powinno pobierać zamówień bez statusu "READY_FOR_PROCESSING". Inaczej ryzykujesz, ze coś się zmieni w zamówieniu.
@EElektryka_com "nie powinno pobierać zamówień bez statusu "READY_FOR_PROCESSING""
A w jaki sposób poinformujesz użytkownika o nieopłaconych zamówieniach? 🤔 Na podstawie typu event-u przypisujesz tylko odpowiedni status do zamówienia.
Przecież Allegro go poinformuje. Co to sprzedawcę obchodzi?
@EElektryka_com nie wiem, może użytkowników Twojej aplikacji nie interesują wszystkie zawarte umowy a jedynie te które są opłacone, moi są bardziej wybredni i chcą mieć podgląd na wszystkie interakcje z kupującymi 😉
Problem dotyczy tylko nowych zamówień. Zamówienia z weekendu czy poranna pobierają się prawidłowo.
Jak zapewne wszyscy wiedza, trwa awaria na Allegro. nie pobierają się FOD i nie działa WZA.
Dlaczego Allegro nie wstrzyma możliwości zakupu?
Nie robią się rezerwacje, bo integratory nie pobieraja niepotwierdzonych zamówień.
Przez to ludzie kupują towar którego już nie ma! Nie jesteśmy w stanie wysłać tego który już zamówili, bo nie działa WZA !
Rozumiem, że dzisiejszy dzień + zamówienia z piątku, soboty i niedzieli nie będą liczone do statystyk (wraz z oceną tych transakcji) ?
Proszę o wypowiedź Allegro.
"Dlaczego Allegro nie wstrzyma możliwości zakupu?"
ponieważ za każde zamówienie naliczają prowizję od sprzedaży, którą automatyczne w ciągu godziny pobiorą sobie z twojego salda,. niezależnie od problemów sprzedających z nadaniem paczki.
Dokładnie Kolego. Liczy się tylko kasa dla allegro a my sprzedawcy musimy sami z klientami walczyć. Awaria jest od 11:29 bo o tego czasu mam zamówienia a nie mogę ich nadać
@VitaElixir_PL od ok 11, mam starsze zamówienia z tym problemem.
Z tym, że powoli allegro pcha FOD-y z 11:32 u mnie teraz wpadł.
Z 11:30 można już generować, z inpostu
@biurozplusem1 ponieważ za realizację zamówień i problemy z tym związane odpowiada jedynie sprzedawca, allegro odpowiedzialne jest tylko za pobranie prowizji.
Proszę jeszcze o wypowiedź Allegro.
trzeba wołać @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Mam problem z wygenerowaniem etykiety. Klient nie podał adresu. Ustaliłam z nim ten adres. Wpisałam a tam ciągle taki komunikat: Pole "Dane odbiorcy - kod kraju" zawiera błędne dane: musi pasować do wyrażenia [A-Z]{2}. Mam wpisane Polska. Co jeszcze i gdzie mam wpisać?
Nic. Nie rób tego ręcznie bo namieszasz sam sobie. Czekaj aż ogarną ten burdel i się zaktualizują dane.
Proszę o wykluczenie z jakości 4ac68830-cf12-11ee-a8c8-d14cc08eea5e użytkownik AGLOPRIMA1
Nie mogę nadać przesyłek dla zamówień jak nizej:
Mam do nadania przesyłkę Allegro DPD pobranie.
Niestety, nie mogę zakończyć formularza - wyskakuje komunikat o braku kraju odbiorcy i braku kodu kraju odbiorcy.
Kraj jest wypełniony - Polska.
Nie wiem, gdzie mam wypełnić kod kraju ?