Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy na Allegro Lokalnie mogę mieć dwa różne ogłoszenia na ten sam produkt?
Chciałabym stworzyć nową ofertę w wyższej cenie, a później ją obniżyć, żeby uzyskać przekreśloną cenę, ale jednocześnie zostawić stare ogłoszenie ze względu na istniejące linki.
Czy Allegro pozwala na coś takiego?
P.S. Mam na sprzedaż wiele kopii tego samego produktu - moje autorskie talie tarota.
@AgnieszkaTAROT88 na Lokalnie można mieć dwie oferty tego samego produktu, jednak to, co opisałaś to manipulacja ceną, nie jest to w porządku.
No właśnie, nie jest to manipulacja ceną - długo się nad tym zastanawiałam. Pierwsze wydanie sprzedawałam za 299 zł w 2024 r. co jest do udokumentowania. Później, przy ostatnich sztukach zeszłam do 189 zł, którą to cenę uznałam za jednocześnie promocyjną i akceptowalną. Teraz, podczas drugiej edycji talii, którą zrobiłam w dużym nakładzie, bo 1000 sztuk - postanowiłam, że stałą ceną bedzie ta "akceptowalna" i zrobiłam przedsprzedaż za 111 zł. Jednak moi klienci, którzy kupili ją za 299 zł mogą czuć się teraz niekomfortowo
@AgnieszkaTAROT88 to Ty jako sprzedająca ustalasz ceny swoich produktów, jednak czy nie lepiej byłoby oznaczyć tę nową talię jako wydanie 2? Najpierw wystawić ofertę w ustalonej przez Ciebie cenie dla wydania 2, a później zdecydować się na promocje.
Z mojej zupełnie prywatnej perspektywy: gdybym kupiła ten produkt za 299 zł i widziała go później za 189 zł, pomyślałabym, że to promocja, czy tak jak piszesz wyprzedawanie stocku, ale gdybym zobaczyła, że oferta najpierw była dostępna za np. 332 zł, a później za 299 zł (z informacją - 10%) poczułabym się wprowadzona w błąd, szczególnie że w opisywanym przypadku dostępna byłaby cały czas oferta z tym samym produktem w cenie 299 zł bez informacji o promocji.
Masz rację. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. W sumie to drugie wydanie w dużym nakładzie, poprzednie było w niszowym, można więc uznać, że były to "białe kruki" 😉 Dzięki!
@la_nika ot to taki mały grzeszek , allegro ma znacznie więcej na sumieniu , nie chcę przytaczać bo dostanę bana .
@mdrogeria znamy się już tyle lat, że powinieneś wiedzieć, że nie otrzymasz bana na Gadane za pisanie, co tam Allegro ma na sumieniu, o ile oczywiście będzie to zgodne z prawdą i z regulaminem społeczności. Nie w nim słowa o tym, że krytyka Allegro jest zabroniona, wręcz przeciwnie, po to jest to forum, żeby dzielić się wiedzą o Allegro i konstruktywną krytyką 🙂