Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
(Wcześniej zapowiadaliśmy te zmiany na 1 października)
Jakość sprzedaży to zbiorcza ocena Waszych działań na Allegro. Wyliczamy ją na podstawie punktów, które zdobywacie w 8 miarach. Dotyczą one między innymi kontaktu z klientem czy szybkości wysyłki.
Obecnie za jakość sprzedaży możecie dostać maksymalnie 500 punktów. W zależności od ich liczby określamy Wasz poziom jakości sprzedaży – od poziomu Nieakceptowalny do Super +.
Co zmienimy?
Zmniejszymy liczbę poziomów, które możecie osiągnąć w jakości sprzedaży - usuniemy poziom Nieakceptowalny i Super +. To oznacza, że Wasza jakość sprzedaży będzie mogła osiągać jeden z czterech poziomów:
Dodatkowo:
O szczegółach wszystkich tych zmian damy Wam znać już wkrótce. Przeczytacie o nich w Aktualnościach.
Jak w podstawówce - prymus , dobry , średni , słaby i leń ...
@mdrogeria Tylko w podstawówce masz jakieś obiektywne miary, a tu subiektywne oceny jakichś 5% kupujących, kurierów którym się chce albo nie chce odbierać paczki czy chociazby to gdzie prowadzisz działalność - w dużym mieście gdzie masz możliwość późnych wysyłek czy na jakiejś wiosce gdzie niechbys pracował 24/dobe to później jak o 12 nikt paczki nie odbierze…
@MiMary nie we wszystkich miarach wyliczamy punkty na podstawie danych z ostatnich 30 dni - możesz zdradzić w której to mierze będziecie brali pod uwagę inny okres niż 30 dni?
jak grzebią to uokik się pewnie przywalił
bo tak wspaniały serwis przecież błędów nie popełnia 🙂
@RED UOKiK się na razie pseudoekologią zajmuje 😉 Allegro wie, że ten system jest zły i co chwilę coś zmienia ale nic się nie zmieni dopóki tak wielki udział w tej ocenie będą miały polecenia od kupujących gdzie oceny wystawia jakieś 5% uprawnionych.
Cześć, @Health___Beauty. W przypadku większości miar bazujemy na danych z ostatnich 30 dni. Wyjątkiem są miary: Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka. W ich przypadku uwzględniamy zamówienia, dla których w ciągu ostatnich 28 dni upłynął czas wysyłki lub przewidywany czas dostawy wyświetlany w ofercie w momencie zakupu - bierzemy pod uwagę tę datę, która jest późniejsza.
Na allegro się dużo traci jak nie wysyłasz paczek do 20 godziny. Sama trafność przestaje wyświetlać oferty te nadawane do 13 godziny czyli przez 7 godzin nasze oferty nie są widoczne na przednich stronach allegro. Promowanie przestało być opłacalne kiedyś można było tym wyróżnić ofertę jeżeli kurier do południa zabiera paczki. Teraz to jest katastrofa dyskryminacja sprzedawców z małych miast. Ja jestem w strefie inpostu D czyli do d..y. Musze nadać paczki teoretycznie do 13 ale kurier przyjeżdża wcześniej. Sama sprzedaż jest tragiczna. Przetrwają ci co mają własne produkty lub mogą wysyłać do godzin wieczornych.
Czy te zmiany są wprowadzane indywidualnie🤔, bo ja dostałem taką wiadomość
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek
@KOGIEL_T te zmiany nie są wprowadzane inydwidualnie.
@gdvorek ale tytuł brzmi jak byk "1 października wprowadzimy zmiany" , a ja dostałem wiadomość, że 6 tego
@KOGIEL_T sprawdziłem, że w aktualnościach jest napisane, że "Wcześniej zapowiadaliśmy te zmiany na 1 października". Natomiast 6 października wprowadzimy zmiany w panelu Jakość mojej sprzedaży.
Już poprawiam datę w tytule wątku - dzięki za sygnał.