Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Amarelius widzę, że prowadzisz z nami w tej sprawie korespondencję mailową w zgłoszeniu o numerze 54110032. Zaczekaj proszę na odpowiedź od naszego doradcy
Tak i to nie z jedna osobą.
Wpłaciłem w ubiegłym tygodniu złotówkę.Dziś otrzymałem odpowiedz z działu weryfikacji aby poprawić dane.Nie wiem jakie.
Ps.Na moje maile nikt nie odppowiada.
@Amarelius na wiadomości odpowiadamy w kolejności ich zgłoszeń i staramy się, aby odpowiadać najszybciej jak to tylko możliwe. Proszę Cię o cierpliwość i nie powielanie wiadomości, ponieważ nie przyśpieszy to rozwiązania Twojej sprawy.
jUż wiem że nie rozwiążecie.Dostałem wiadomośc że jeżeli potwierdzę (wpłace 1 zł) z poprzednimi danymi to nie zostanie to zweryfikowane.CZyli za jakis czas dostanę wiadomośc że popraw dane po raz kolejny.
Pytanie.Czy skierowanie sprawy na drogę sądowa coś da.Musze odzyskać pieniądze.Mam opłaty.Pobieracie od mnie prowizję,a w zamian nic!
Każdy doradca mówi co innego.NIe ogarniam tego i w dodatku przygłupy z działy weryfikacji:(
Kilka lat temu jak weryfikowałem dane to trwało 2 dni.Wpłata złotówki.Zwrot złotówki i wypłaty odblokowane.
Witam.
Zasady się zmieniają.
Co było kilka lat temu na Allegro, dziś sprzedawcy wspominają z łezką w oku.
Z tego co rozumiem, to korzystasz z konta prywatnego w banku, a na Allegro konto masz firmowe. Dane muszą się zgadzać co do kropki. A u Ciebie jest w danych firmowych "AMARELIUS" a w przelewie weryfikacyjnym nie ma. Człowiek kiedyś pewnie przymknął oko, a teraz AI widzi różnicę w treściach i nie puszcza dalej. Załóż sobie konto firmowe na dane dokładnie jak w CEIDG, jeszcze raz zweryfikuj i być może problem zostanie rozwiązany.
Pozdrawiam. Marek.
Nie musisz mieć firmowego konta bankowego, jeśli prowadzisz jednoosobową działalność gospodarczą (JDG) i nie dokonujesz płatności w systemie podzielonej płatności (MPP) ani transakcji B2B na kwotę przekraczającą 15 000 zł.
Przepisy prawa polskiego. Allegro nie akceptuje tego prawa
Witam.
Ja to wiem, ale pracownicy Allegro, a przynajmniej część z nich, już niekoniecznie.
Marek.
@Amarelius rozumiem, że sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa, jednak prośba o zachowanie kultury wypowiedzi. Poprosiłam o weryfikację Twojego zgłoszenia oraz wyjaśnienie niezgodności danych. Gdy dowiem się więcej, to wrócę z informacją.
Dostałem wiadomość że mam konto prywatne w banku ,a na allegro firmowe.Od początku tak miałem i nie było problemu.Konto firmowe w banku nie jest mi potrzebne.Zbędne opłaty.Nie zamierzam zakładać firmowego.Może sąd zdecyduje że ja to ja.Chodzi o logo AMARELIUS tak.W banku tego nie ma.Jakim trzeba być de...lem aby przez takie cos blokować wypłatę moich pioeniędzy.
Sprawa nie do rozwiązania przez allegro.Wydrukowałem już Wszystkie wpłaty i korespondencję. Przekaże to radcy prawnemu może on cos poradzi.
Odblokowanie wypłat to tylko dobra wola osób z działu weryfikacji.
Uważam że moje staranie się i pisanie nic nie da bo wszystko zalezy od działu weryfikacji.Ciekaw jestem kto tam pracuje?
@Amarelius powinno już być w porządku. Otrzymałam informację, że wniosek został zaakceptowany.
Masz też rozpoczęty następny wniosek o weryfikację rachunku, jednak jest pusty - możemy go zamknąć, jeśli nie będzie on już potrzebny. Daj proszę znać.
Jeżeli zaakceptowany to proszę zamknąć następny.Ja o tym nie dostałem informacji.
@Amarelius sprawdź proszę, czy mail nie trafił do folderu SPAM, tytuł maila będzie "Zmieniły się ustawienia Twoich metod wypłat.". Powiadomienie powinno być wysłane automatycznie.
Zgłosiłam prośbę o anulowanie rozpoczętego wniosku, dlatego otrzymasz jeszcze maila o tytule "nie zmieniliśmy danych Twojej firmy" - możesz go zignorować. 😊
OK.Zaczekm do czwartku.Jeżeli nie będzie wypłaty to będe zmuszony złożyć wniosek do sądu o odzyskanie swoich środków bezprawnie blokowanych.Allegro ma swój regulamin ,a państwo polskie swoje prawo które trzeba respektować.Jeżeli do tego dojdzie to rekompensata za brak wypłat w terminie,poświęcony czas i stres mi się należy od allgro.
Dziękuję
Przed chwilą dostałem wiadomośc od allegro:
O co chodzi?Pani pisałe że zaakceptowane.Robicie ze mnie durnia?
Jeżeli chodzi o logo AMARELIUS że na koncie bankowym tego nie ma to nie jest powód.Według prawa polskiego nie musze mieć konta firmowego w banku.Mam jednoosobową działalnośc gospodarczą i jestem na ryczałcie.W Urzędzie Skarbowym powiedziano mi że nie muszę mieć konta firmowego.Allego podważa polskie prawo skarbowe.
Jedna sąd.Nie mam wyjścia.To moje pieniądze i nie pozwolę na złodziejskie praktyki ze strony allegro.Zaryzykuję bo wyjścia nie mam.Nie odblokujecie mi wypłat.
@Amarelius tak jak wspomniałam wyżej, możesz tą wiadomość zignorować - jest ona automatyczna i dotyczy anulowania pustego wniosku. Twoje wypłaty są aktywne.
Trochę długo, może moderatorzy zerkną.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_