anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro delivery - czy za każdym razem zamawiać kurierów?

w0jti1475
#8 Zapaleniec#

Jak to jest z tymi kurierami na Delivery. Czy podjeżdżają tylko gdy się ich zamówi po paczkę? Jeżeli mam delivery i na allegro nic się nie sprzeda natomiast będę miał jedną paczkę ze sklepu internetowego to kurier może ją odebrać czy jest to jakoś naliczane z allegro. Chodzi mi o to czy jeżeli mam delivery na allegro to czy muszę dodatkowo podpisywać umowę z kurierem aby odbierał paczki ze sklepu internetowego.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg#

@w0jti1475 jak chcesz wysyłać ze swego sklepu to musisz mieć własną umowę.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Ja nie spotkałem się w allegro delivery ze stałymi pojazdami.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@w0jti1475 Na pewno nie ma takiej możliwości, żeby przesyłki ze swojego sklepu rozliczał z Allegro, poza tym Delivery jest tylko dla sprzedaży na Allegro

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@SpeedyGonzalezz @w0jti1475 A już dopełniając, nawet jak się zamówi podjazd kuriera, to i tak nie wiadomo, czy przyjedzie.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@fox_paws No i jeszcze kwestia, że kurierzy DPD czy UPS nie zamówieni przez Allegro niekoniecznie odbierają przesyłki Delivery

oznacz moderatorów

w0jti1475
#8 Zapaleniec#

Ok, ale kurierzy mają czasy podjazdów od do? I trzeba ogarnąć o której mniej więcej mogą się zjawić. Czy odległość magazynu od sortowni ma jakieś znaczenie im bliżej tym szybciej kurier będzie?
Pytam bo trzeba jakoś określić do której godziny można dokonać zamówienie i zdążyć spakować paczkę tak aby kurier odebrał dzisiaj. Wiadomo że do minuty nigdy się tego nie da przewidzieć.

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@w0jti1475 W praktyce lepiej nie podawać godzin. Zwyczajnie oznacz "wysyłka 1 dzień dzień" i będziesz miał spokój

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@w0jti1475 Kurierzy mają godziny odbioru 8-16  i mogą przyjechać o 8, mogą o 16, a mogą też w ogóle nie przyjechać

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów