Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Gratuluję, jesteście super.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Przez chwilę się zagapiłem i nie wyłączyłem waszego durnego AI i już mam zaległe wysyłki. Ja tego nie ustawiłem, to allegro. Więc uprzejmie proszę allegro żeby cofnęło się w czasie i wysłało mi paczkę w dniu wczorajszym.
Oczywiście jak dostanę po głowie negatywem to kto weźmie to na siebie? Ja wiem, kto. Zwalicie całą odpowiedzialność za działania waszego durnowatego AI na sprzedawcę z rozbrajającą szczerością pisząc, że nie możecie ingerować w ocenę kupującego. Ale w warunki sprzedaży to już możecie, tak?
Uprzejmie proszę o wyłączenie tego narzędzia na stałe. Już mam negatyw z tego powodu i tak, wiem, poprzednia ocena nie liczy się do statystyk. Tylko dlaczego % polecających mam mniejszy jeśli się nie liczy? Jakaś inna rzeczywistość?
Nie dostaję setek ocen miesięcznie żeby pojedyncza ocena nie miała dla mnie znaczenia. Ma i to duże. Ale wszystko jest niszczone przez allegro.
@nortimj Napisz dokładnie o jaką funkcję Ci chodzi.
W której zakładce widzisz informację o zaległych wysyłkach? Którego zamówienia dotyczy ta informacja?
Pokazuje w [Moja sprzedaż] wszystkie [zamówienia do obsłużenia] o niezmienionym statusie [NOWY], gdy Klient sam anulował lub nie opłacił przez tydzień i system sam anulował zamówienie.
To jest funkcja która zmienia zasady ustalone przez sprzedawcę bez jego udziału. Nie można być w tym czasie chorym, nie można mieć urlopu, nie można zwyczajnie zapomnieć bo się miało coś ważnego/innego do zrobienia. Bo cały czas trzeba pamiętać że to allegro, bez udziału sprzedającego, zmienia informacje przedstawiane klientowi bez brania odpowiedzialności za wynik tej zmiany.
Nie oczekuję że cokolwiek z tym zrobicie. Wiem że nic, że to walenie głową w ścianę. Chciałem się wyżalić.
EOT
@nortimj Dziękuję w takim razie za Twoją opinię. Nie planujemy wprowadzenia zmian w działaniu wskazanej opcji ani w sposobie obliczania przewidywanego czasu dostawy.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Zresztą nie, proszę o wyjaśnienie.
Zamówienie c73816b0-add0-11f0-b9bf-2795de008363
Złożone 20 paź 2025, 18:21
system, po zmianie czasu wysyłki bez mojej wiedzy zaznacza że:
czas na wysłanie: do
@nortimj Czas na wysłanie, który widzisz w zakładce, to tylko sugestia. Podajemy tę datę w oparciu o Twoje wcześniejsze wysyłki, żeby zwiększyć szanse na dostawę zamówienia w przewidywanym czasie.
Ok. Czyli jeśli nawet kilkukrotnie (przy kilku różnych aukcjach) przekroczę ten czas to nie będzie to miało wpływu na statystyki?
Drugie pytanie. Co się wyświetliło w takim przypadku kupującemu? "Wysyła dzisiaj" czy "wysyłka jutro" ?
@nortimj Musisz nadawać paczki zgodnie ze swoją deklaracją. Kierowanie się naszymi sugestiami ma Ci tylko pomóc, ale nie jest konieczne.
Klient nie widzi informacji, o czasie na wysłanie, którą Ty widzisz.
Rozumiem i dziękuję za info ale bardziej mi chodzi o to czy nie widzi czegoś w stylu:
Tylko w moim przypadku do 19:00 bo klient zrobił zakup o 18:30.
@nortimj Nie powinno tak być. Możesz samodzielnie sprawdzić jaka informacja pojawia się w Twojej ofercie.
Mówimy o czymś co miało miejsce wczoraj więc już tego nie sprawdzę. Ale zrobię sobie test w jakimś dogodniejszym terminie i dam znać co się wyświetla jeśli będzie to coś niemożliwego do realizacji.
Pozdrawiam i dzięki za odp.