anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proszę o pomoc w ustaleniu co się dzieje z nadaną paczką w automacie Orlen

BazarZwierzaka
#8 Zapaleniec

Dzisiaj przy nadawaniu dwóch paczek w automacie Orlen, przy nadawaniu pierwszej pojawił się niejasny komunikat. Z tego co pamiętam był wybór albo "chcę ponownie otworzyć skrzynkę" albo "rezygnuję". Kliknęłam "rezygnuję" po czym pojawił się komunikat czy chcę nadać drugą paczkę. Przy nadaniu drugiej paczki nie było problemów. 

Jednak po sprawdzeniu statusu nadania tych paczek jako nadana widnieje tylko druga paczka. Pierwsze ma status "przygotowana przez nadawcę", mimo, że znajduje się w automacie (sprawdziłam czy drzwiczki dobrze się zamknęły).

Zgłosiłam ten problem od razu do Orlenu, zgłoszenie zostało przyjęte i przekazane do działu logistycznego.

Czy mogę również tutaj uzyskać jakieś informacje co dalej będzie z tą paczką? W statusie widzę, że kurier jej chyba nie podjął, bo tylko druga z paczek "jest w drodze".

Chodzi o przesyłkę AD0167OPX7. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@BazarZwierzaka 

Nadając w automacie Orlenu dość często po zamknięciu drzwiczek pojawia się pytanie, czy paczka na pewno została włożona do skrytki. Jeżeli nie klikniesz Tak, to kurier nie będzie widział paczki.

Mnie podczas kontaktu z infolinią pytano po której stronie automatu otworzyła się skrytka, bo kurier będzie musiał otwierać skrytki i szukać paczki.

oznacz moderatorów

BazarZwierzaka
#8 Zapaleniec

Tak, często jest takie pytanie i zawsze klikałam na "Tak", teraz było to pytanie inne, nieintuicyjne i nie można było loginie odpowiedzieć, więc wybrałam, że rezygnuję. Tyle, że następny komunikat był "nadaj kolejną paczkę. Sugerowałoby to, że poprzednia została nadana, jednak nie wiadomo teraz. Też mnie pytano na infolinii w jakiej części automatu nadałam paczkę.

A jak to się u Ciebie zakończyło? Paczka dotarła? Duże było opóźnienie?

oznacz moderatorów

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@BazarZwierzaka 

Następnego dnia kurier odebrał przesyłkę.

oznacz moderatorów