anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Kurier DPD (AD) - opłaty podstawowe i doatkowe.

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta

Chce zapytać o to konkretne zamówienie jako przykład:

e7c87bb0-ffb3-11f0-9a44-331df18b51f2

Kupujący zakupił towar za 114,90 zł

wybrał wysyłkę Allegro Kurier DPD (AD) z pakietem SMART

przy nadawaniu paczki w WzA oprócz opłaty dodatkowej, za przekroczenie wagi 10-15 kg - 1,49zł, Allegro dolicza mi opłatę podstawową 8,59 zł. Razem wychodzi 10,08 zł.

Chcę zapytać, czy ta opłata podstawowa (8,59zł) to jest SMART, który zapłacę jako sprzedawca, czy jeszcze jakaś inna, dodatkowa opłata to jest?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta

Wcześniej przy nadawaniu z WzA nie widziałam takich podsumowań opłat, dopiero dzisiaj to zauwazyłam 🙂

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta

Dajcie mi link aktualny do Allegro Delivery to poczytam sobie. Jeśli to nie problem.

oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta

To "opłata podstawowa" to jest właśnie Smart, czy jeszcze dodatkowo płacimy ją oprócz Smarta

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@CHECINIAKI opłata podstawowa to kwota za transport

• smart (kwota dopłaty)
  • po za smart (kwota zapłacona przez kupującego)
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@CHECINIAKI tak, to jest opłata za przesyłkę Smart! W tym artykule znajdziesz tabelkę z rozpiską cennika. 

Zrzut ekranu 2026-02-03 175155.png

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta

Szkoda, że nie jest wyraźnie napisane w formularzu WzA, że to jest opłata Smart dla sprzedawców.

Może to poprawicie.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@CHECINIAKI dzięki tej wiadomości ludzie chyba przejrzą na oczy. Wczoraj ktoś był zdziwiony, że za darmowe przesyłki smart dla kupujących jest doliczane jakaś opłata do rachunku.

oznacz moderatorów