Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Zwracam się o wyjaśnienie Allegro Kurier Pocztexa 99,99 zł tych przesyłek jest cztery.
Na stronie Allegro
| Allegro Kurier Pocztex | maksymalna waga: 20 kg maksymalna suma wymiarów (wysokość + szerokość + długość): 210 cm (najdłuższy bok przesyłki: 90 cm) |
Każda z moich paczek mieści się w podanych parametrach to skąd te dodatkowe opłaty i jeszcze w kwocie 99,99
PX7224255165, PX7214884611, PX7228941608, PX7224263693 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@great_24 kwestię dopłat możesz reklamować, ale wyłącznie przez złożenie reklamacji przez formularz kontaktowy: https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Przewoźnik naliczył Ci opłatę za przekroczenie wagi lub wymiarów?
Sprawdź dopuszczalną wagę i wymiary dla metody Allegro Kurier Pocztex:
A tu są inne wymiary
| Allegro Kurier Pocztex | maksymalna waga: 20 kg maksymalna suma wymiarów (wysokość + szerokość + długość): 210 cm (najdłuższy bok przesyłki: 90 cm) |
A więc o co tu chodzi, a jeszcze do tego dzwoniłem na infolinię Pocztex w tej sprawie to Pani mnie poinformowała że takie dopłaty nalicza allegro.
Wysłałem paczki Pocztexem zgodnie z parametrami podanymi na Allegro
Moje paczki mają wymiar 75x40x40 waga 1,8 kg
doliczono mi za nie wymiar 99,99 zł za paczek jest już 4 szt a wysłałem ich około 20 szt
Dzwoniąc na pocztę, Pani twierdzi że że to Allegro dolicza taką kwotę, więc piszę na gadane o mojej sprawie
moderatorka odpisuje ze trzeba to zgłosić przez formularz, więc tak robię na formularzu wyskakuje alert
Przewoźnik naliczył Ci opłatę za przekroczenie wagi lub wymiarów?
Sprawdź dopuszczalną wagę i wymiary dla metody Allegro Kurier Pocztex:
To zamawiam rozmowę z pracownikiem Allegro, od niego dowiaduję się że to pocztex pobrał taką dopłatę
i trzeba złożyć reklamację, więc tak robię ale w formularzu poczty niema takiej opcji.
Podsumowując:
Po pierwsze totalna spychologia
Po drugie informacja na allegro i pocztex ustalcie jakie sa te wymiary paczek Allegro Kurier Pocztex: bo każdy podaje inne wymiary a przedsiębiorca płaci 99,99 zl
Po trzecie.
Proszę o zajęcie się moją sprawą z góry dziękuję. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@great_24 już wyjaśniam, od 1 listopada 2024 roku, maksymalne wymiary i waga paczek dla Allegro Kurier Pocztex to:
Informowaliśmy o tym tutaj, poprosiłam o aktualizację artykułu. Opłatę naliczamy na podstawie informacji od przewoźnika, dlatego reklamację należy zgłosić do przewoźnika. Możesz to zrobić samodzielnie przez nasz formularz reklamacyjny, który znajdziesz w zakładce Przesyłki i podjazdy – wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w szczegóły zamówienia i kliknij [reklamuj dostawę].
Nie mam możliwości zajęcia się sprawą, ponieważ nie mogę złożyć za Ciebie reklamacji do przewoźnika.