@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry,
Mam kilka pytań dotyczących metod dostawy Allegro One, ponieważ obecne zasady nie są dla mnie do końca jasne.
W przypadku metody Allegro One Box (dostarcza DHL) – do którego automatu należy nadać przesyłkę? Czy powinna zostać umieszczona w zielonym automacie Allegro One, czy w automacie DHL?
Gdzie mogę sprawdzić godziny odbiorów przesyłek przez kuriera DHL oraz Allegro One Kurier? Informacje te są bardzo ważne przy ustawianiu godzin wysyłki, jednak nie mogę ich znaleźć.
Jeśli umieszczę dwie przesyłki w tym samym zielonym automacie Allegro One, z których jedna będzie nadana jako Allegro One Box (dostarcza DHL), a druga jako Allegro One (Punkt, Box, Kurier), to czy obie przesyłki zostaną odebrane o tej samej godzinie? Czy też każdą z nich odbiera inny kurier i mogą zostać odebrane w różnych godzinach?
Pytam o to, ponieważ jako sprzedawca mam wpływ jedynie na moment nadania przesyłki. Nie mam natomiast wpływu na to, o której godzinie kurier odbierze ją z automatu. Dlatego chciałbym lepiej zrozumieć zasady działania tych metod dostawy oraz prawidłowo ustawić godziny wysyłki.
Z góry dziękuję za wyjaśnienie.
@DTMarket24 Przesyłki Allegro One należy nadać w Automacie/punkcie One. Możesz je rozpoznać po numerze. Dla przesyłek Allegro One numer zaczyna się od "A", natomiast przesyłki Allegro Delivery mają numer rozpoczynająću się do "AD". Informacje na temat godzin granicznych znajdziesz w tym artykule. Proszę, zwróć uwagę, że dotyczą one metod poza, jak i w ramach Allegro Delivery.