Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam,
puściłem zlecenie podajzdu po paczkę - rano koło 10:00
b699bab0-e177-11ee-b4a7-1df337982cd6
kto to odbiera ? kuriera ani widu ani słychu - 15:30 już ??
Proszę adminów o info - jak to tak ma wyglądać to ja to wyłańczam bo szkoda czasu.
@Butiktalulla 1. Wybierz Kraków. 🙂
2. Paczki, do których zlecisz podjazd do godziny granicznej (u Ciebie 6:00), powinny zostać dostarczone tego samego dnia na każdy dostępny adres dla tej metody.
dziękuję - spróbuję jak się nieco "ogarniecie" z logistyką - a to pewnie chwilę jeszcze potrwa 🙂
aha - jak rozumiem - kupujący będzie musiał odpowiednio wybrać tą dostawę miedzymiastową ( dzisiaj ) ? Czy to jest jakoś w jednej pozycji po prostu allegro one ??
@Butiktalulla Metoda dostawy zostanie przydzielona automatycznie, jeśli kupujący złoży zamówienie do ustawionej przez Ciebie godziny granicznej.
już coś znowu pozmienialiście??
https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne
jeszcze niedawno mój kod ( 32-543 ) był w zasięgu Waszego kuriera - teraz patrze - nie jest.
BA- nawet raz był po paczkę.
Mogę prosić o wyjaśnienie ?
nie odebrane - raczej tragicznie ta usługa działa. Zobaczymy jak dziś. Jeśli znów nie będzie kuriera na kolejne paczki - tzreba to wyłączyć bo szkoda nerwów.
Co z ew. negatywami za nieterminowe dostawy - bedzie to subiektywna ocena kupującego czy może allegro weźmie za to odpowiedzialność ? Bo już mam pierszą Klientkę zbulwersowaną - póki co bez większych konsekwencji ( póki co )
Problem z allegro ONE jest taki ze klienci za opoźnienia i tak obwiniają sprzedających. Osobiście miałam już założone 3 dyskusje z tego powodu, od razu pisałam do allegro ze sami maja się tłumaczyć w dyskusji bo ja wywiązałam się z terminów. Na szczęście nie dostałam z tego powodu jeszcze negatywa choć było już blisko.
Allegro fajnie sobie te automaty wymyśliło - i te dostawy tego samego dnia - jestem z Krakowa i wiele osób korzysta. Realizacja za to bardzo słaba, brak kompetentnych ludzi, braki kurierów (firmy zatrudniają każdego bo nie ma komu robić)
powiedz mi jak to działa - tz. ja nie jestem z Krakowa - ale jakies 35 km od.
Jak wbijam kod swój pcztowy - wychodzi iż jestem w "zasiegu" kuriera Allegro i pokazuje mi wprawdzie śmieszną godzinę bo 6:00 na zlecenie - ale pokazuje.
Ale "gdzie" ta usługa dla mnie działa ?:) Tam skąd odbierają paczki odemnie ? ( nie wiem czy z Krakowa czy z Katowic póki co )
@Butiktalulla rozegrali to jakoś logistycznie z transportem, tzn. w usłudze są większe miasta i ich bliskie okolice.
Ode mnie paczki tego samego dnia mogę nadać jedynie do 9.29 MAX po tej godzinie zlecenie odbioru jest już na kolejny dzień.
I jakoś to działa i nie tylko na terenie jednego miasta ----
np. w poniedziałek o 22 godzinie ktoś zamówi dostawę tego samego dnia do Warszawy. Ja na taką paczkę zamawiam rano we wtorek o 8 kuriera (odbiera ją około 10-12) i faktycznie w ten sam dzień jest już w Warszawie u klienta.
hmmm czyli w teorii - to nie działa tylko w danej "strefie" - tylko w całej polsce ( tam gdzie kod pocztowy obsługuje allegro kuriera ) ?
dla dostawy tego samego Dnia są wybrane strefy
a jak to sprawdzić ?:)
bo myślałem iż - jeśli pokaże na tej wyszkiwarce : https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne
Podany kod pocztowy jest przez nas obsługiwany. Twoje przesyłki obsłuży One Kurier i UPS.
To powinna być możliwość odbioru / dostawy - tego samego dnia ?
no tam możesz sprawdzić jakie rejony są obsługiwane 🙂 i teoretycznie wszystkie są połączone
czyli nie nadajesz tylko na swoją okolice w przesyłkach "tego samego dnia"
lipa - w piątek nie było nikogo po odbiór , w sobotę to samo. Wkurzyłem się i wcadziłem w sobotę późnym popołudniem w paczkomat. W poniedziałek nie odebrany. Dodatkowo miałem nową paczkę kurier one - zlecenie puszczone na poniedziałek - standardowo nikt nie przyjechał.
Paczka na szaszczęscie okazała się miejscowość dalej - po prostu ją sam dostarczyłem no i póki co - wyłączyłem Waszego kuriera bo to nei ma sensu.
Wspomnę iż Państwa kurier przeleciał jak strzała koło firmy w poniedziałek - niestety się nie zatrzymał.
Prosze zwrotkę - jak się odkorkujecie - wtedy odpalę i zobaczymy.
To masz szczęście. Ja składałem zlecenia na odbiór paczek na piątek i poniedziałek i do dzisiaj nikt nie przyjechał po nie. Paczki, które nadałem w czwartek w automacie do dzisiaj się w nim znajdują xD
mam nie mam - jedna się fuxła. Reszta leży w paczko.
Usługę wyłączyłem i tyle - szkoda nerwów. Tłumacznie się jakimis prostestami jest żałosne - dziwne ,że inpost , ups , dpd - śmigają wzorowo pomimo tych strasznych prostestów.
Mi utknęło około 50 paczek, około 20 klientów już się odezwało z pretensjami - "gdzie moja paczka?"
Teraz tracę czas na to aby ich wszystkich uspokoić i nie dostać z tego powodu negatywów.
póki co mamy zapewnienie na piśmie iż "zajmą" się negatywami 🙂 ( w tym wątku 🙂 )