Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Kupujący wybrał Allegro One Box jako formę wysyłki.
Paczkę spakowałem, napisałem na niej kod nadania (ze względu na możliwość nadania bez etykiety).
Udałem się do urządzenia, wpisałem kod, umieściłem paczkę w komorze, zamknąłem drzwi, potwierdziłem na ekranie zakończenie operacji.
I na tym się skończyło.
Nie dostałem potwierdzenia nadania, status jest wciąż "oczekuje na nadanie".
Czy to normalne? W sensie jakkolwiek bym nie nadawał paczek, zawsze po przekazaniu było jakieś info, zmiana statusu.
Jako sprzedawca pierwszy raz wysyłam w ten sposób.
Włożyłeś paczkę w otchłań Mordoru.
Póki kurier jej nie zabierze to status się nie zmieni. kiedy ją zabierze - w sumie tez nie wiadomo, jak mu się zechce. A czy trafi do klienta? To też jedna wielka niewiadoma, bo automaty często się psują, czasem są tak schowane że pół forum tego szuka. Oczywiście coraz częsciej sytuacja w stylu "automat przepełniony, wyznacz punkt alternatywny" znajduje się 50-100 km dalej. Otwarcie przez klienta skrytki i zamiast paczki wielkie nic to też status coraz częściej pojawiający się w tej formie dostaw.
Ogólnie powodzenia życzę, bo będzie Ci niezwykle potrzebne 🙂
Standard teraz pozostalo sie pomodlic by paczka doszla bo standardem tej dziadowej formy dostawy sa opoznienia gubienie paczek odbieranie paczek przez kuriera jak go najdzie etc
No to mega....
Czy można w takim razie wyjąć paczkę z urządzenia i nadać inaczej?
@Kopczas Przesyłka zostaje uznana za nadaną w momencie odebrania jej z automatu przez kuriera. 🙂