anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Box - zmiana statusu

Kopczas
#8 Zapaleniec#

Witam. Kupujący wybrał Allegro One Box jako formę wysyłki.

Paczkę spakowałem, napisałem na niej kod nadania (ze względu na możliwość nadania bez etykiety).

Udałem się do urządzenia, wpisałem kod, umieściłem paczkę w komorze, zamknąłem drzwi, potwierdziłem na ekranie zakończenie operacji. 

I na tym się skończyło.

Nie dostałem potwierdzenia nadania, status jest wciąż "oczekuje na nadanie".

Czy to normalne? W sensie jakkolwiek bym nie nadawał paczek, zawsze po przekazaniu było jakieś info, zmiana statusu.

Jako sprzedawca pierwszy raz wysyłam w ten sposób. 

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

drekenzes
#17 Koryfeusz#

Włożyłeś paczkę w otchłań Mordoru.

Póki kurier jej nie zabierze to status się nie zmieni. kiedy ją zabierze - w sumie tez nie wiadomo, jak mu się zechce. A czy trafi do klienta? To też jedna wielka niewiadoma, bo automaty często się psują, czasem są tak schowane że pół forum tego szuka. Oczywiście coraz częsciej sytuacja w stylu "automat przepełniony, wyznacz punkt alternatywny" znajduje się 50-100 km dalej. Otwarcie przez klienta skrytki i zamiast paczki wielkie nic to też status coraz częściej pojawiający się w tej formie dostaw.

Ogólnie powodzenia życzę, bo będzie Ci niezwykle potrzebne 🙂

az1rael
#21 Demiurg#

Standard teraz pozostalo sie pomodlic by paczka doszla bo standardem tej dziadowej formy dostawy sa opoznienia gubienie paczek odbieranie paczek przez kuriera jak go najdzie etc 

oznacz moderatorów

Kopczas
#8 Zapaleniec#

No to mega.... 

Czy można w takim razie wyjąć paczkę z urządzenia i nadać inaczej? 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Kopczas Przesyłka zostaje uznana za nadaną w momencie odebrania jej z automatu przez kuriera. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów