Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Jak w temacie - klientka dokonała zakupu o 12:56 (wg klientki wyświetlała się jej opcja "dostawa dziś"), z naszej strony wszystko dochowane, spakowany towar, kurier odebrał.... i to tyle z dobrych informacji. Klientka wpisuje nam negatyw, że dostawa dotarła następnego dnia (j.w. - taką informację pokazało jej Allegro), choć wg strony Allegro: https://allegro.pl/kampania/one/kurier?srsltid=AfmBOooQKwSP_JKqlBU4kOoR1TX8uqzsRGZYbYNEDt65HCOx0Lm55... - ta dostawa nie miała do niej prawa trafić tego samego dnia! Klientka musiałaby dokonać zakupu do 10:00... rozmowa z klientką nic nie dała, "Nie moja wina, że Allegro mi to udostępniło - z nimi sobie wyjaśniajcie"... @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ też rozłożycie ręce? Nie ma tu najmniejszej naszej winy, a negatywa dostaliśmy. Może tego negatywa Allegro na siebie weźmie?
@Syrena_zT bardzo Ci dziękuję za zajęcie się sprawą i pozytywne rozpatrzenie wniosku. Miłego!! @mdrogeria można? można! Do nastepnego!
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że zgodnie z regulaminem przewoźnika dostawa „same day” ma gwarantowany czas doręczenia na poziomie dwóch dni roboczych 😅
@komis-bell od kiedy allegro przejmuje się podawanymi swoimi regulaminami?
@Kiki_Miki no... nie cieszyłbym się na wyrost .
@mdrogeria nie cieszę się
@Kiki_Miki musisz wiedzieć jedno / przerabiałem / ,klient otrzymuje info po usunięciu oceny i teraz zależy czy sytuację zrozumie czy postawi na swoim bo ma możliwość ponownego jej wystawienia , a ta już będzie się liczyć do statystyk ...niestety
@mdrogeria doceniam Twoją wiedzę i wkład w edukację tu na Społeczności (to nie sarkazm! - czytam Twoje wypowiedzi), ja wiem, że klient dostaje info o usunięciu. Widzę to na tym przykładzie, @Syrena_zT wczoraj mnie poinformowała o usunięciu nega (co jest zgodne z ich zasadami usuwania negatywów), klientka otrzymała to info i .... wrzuca ponownie negatywa. Zakładając, że kolejny raz negatyw będzie usunięty i ponownie klientka wpisze negatyw (cały czas uważamy, że nie należy się nam) to chyba to już będzie podlegać pod nękanie? Poza tym, że to ewidentnie ocena dostawy to reszta bez zarzutów. Dobrze by było by Allegro zabezpieczyło się przed takim działaniem uniemożliwiając np. ponowną ocenę po usunięciu negatywa przez samo Allegro.
@Kiki_Miki wystarczy ,że podczas ponownego wystawiania oceny klientka oznaczy 2 kafelki zamiast jednego jak to zrobiła pierwotnie , takiej oceny już nie ruszysz
@mdrogeria o to chodzi, że przy wpisywaniu negatywa klientka ciągle bazuje na "Nieterminowej dostawie"...
@Kiki_Miki odpuść , rozjuszyłeś klientkę, niepotrzebnie rozjuszyłeś , koniec końców znalazłeś się w punkcie wyjścia , klientka monituje sytuację , jeśli chcesz odpisz na ocenę , ale grzecznie , bez wygibasów .
@mdrogeria ja rozjuszyłem klientkę? Którą? Tę z Allegro? Klientkę raczej Allegro rozjuszyło. Bo kupującej absolutnie nie rozjuszyłem (jeden kontakt telefoniczny i odpuszczona) - ona odmawia jakiejkolwiek rozmowy zrzucając (i słusznie) winę na Allegro. Tyle. Odpowiedź na negatywa już jest. Allegro wprowadziło klientkę w błąd, a nie my.
Nie do końca Allegro wprowadziło w błąd klienta. Zgodnie z regulaminem usługi Allegro One i Allegro Delivery, dostawa w tym samym dniu, ma termin doręczenia do dwóch dni roboczych.
Tak jeżeli przesyłka dotarła na drugi dzień, to przewoźnik doręczył ją w regulaminowym terminie.
Cytat z regulaminu
“Same Day” (“Dostawa Dzisiaj”) - Usługa świadczona z deklarowanym terminem doręczenia Paczki pocztowej kierowanej do Automatu Paczkowego w tym samym dniu roboczym, w którym Przesyłka została nadana (gwarantowany termin doręczenia wynosi dwa Dni robocze);
@Kiki_Miki pozostaje ci grzecznie napisać kupującej w komentarzu pod komentarzem o transakcji że jest lebiegą intelektualną bo nie potrafi ze zrozumieniem przeczytać z jakim terminem realizacji usługi zamówiła. Kupująca się wkurzy ale jej odpisz że skoro ona wystawia komentarz i on istnieje to ty masz prawo wystawić kontrodpowiedź i kulturalnie ją ośmieszyć że nie wie co robi. Może dojdzie do logicznego związku przyczynowo skutkowego... a jak edytuje komentarz to zgodnie z regulaminem 3 raz działa na twoją szkodę umieszczając pomowienie o realizacji usługi wysyłki to na 180dni na moi nieaktywni kupujący ją coby za pół roku ochłonęła i nie kupiła nic znowu by komentarz wystawić