Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
hej,
jak w temacie, nie wpisałam wagi towaru, klient wybrał allegro przesyłka poleconą, a książka waży ponad 2kg. Czy w takiej sytuacji mogę wykorzystać etykietę, którą opłacił klient, a poczta doliczy mi dopłatę i rozliczę to poprzez Allegro, czy w ogóle mi tej przesyłki na poczcie nie przyjmą?
@ksiegarnia-kot zdarzyło nam sie kilka takich pomyłek. My w takim przypadku dzwoniliśmy do klienta i wysyłaliśmy kurierem na własny koszt. Niestety trzeba ponosić skutki włsnych błędów.
dzięki 🙂 ale nie o to pytałam
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
nie zakładam nowego wątku, bo trochę dotyczy aktualnego.
Otóż w zdefiniowanym cenniku przy Allegro przesyłka polecona mam ograniczenie do 4 sztuk. Mam celowo tak zdefiniowane, bo ta przesyłka zgodnie z wymogami poczty ma nie przekraczać 1 kg i sumy 3 boków 70 cm.
Ale ostatnio jeden z klientów kupił u mnie 20 sztuk tego produktu, mimo, że w cenniku jest ograniczenie do 4 jak wyżej i system pozwolił mu wybrać tę formę wysyłki. Miał Smarta, więc nic nie dopłacił, a ja z kolei nie mogłem wysłać tego jako Allegro przesyłka polecona, bo przekroczyło wagę 1 kg i w końcu wysłałem na swój koszt.
Nr zamówienia: 65ef7e80-afc0-11ee-afcc-9b9dab9ab1b6
Jak się zabezpieczyć na przyszłość przed taką sytuacją? Według mnie system powinien mu zablokować wybranie tej formy wysyłki?...
A nie masz czasem 5 wysyłek? i 5 etykiet (?)?
Tak, nie zwrócilismy uwagi😁 nauczka na przyszłość, dzięki😊