Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Hej,
Klient zamówił, po czym za chwilę anulował zamówienie. Oddałam pieniądze i został przyznany zwrot prowizji. Pokazuje mi w systemie, że paczka nie nadana. Otrzymałam też minusowe punkty za nieterminową wysyłkę. Zerkniecie czy wszystko ok? Ewentualnie proszę wykluczyć zamówienie z jakości sprzedaży.
Dzięki,
Pozdrawiam, ChemixClean.
Dotyczy zamówienia nr: 17dae5b0-a85a-11f0-9970-43b36c859394
system się wali czy coś przegapiłem ? , anulowana transakcja przez klienta nie jest brana pod uwagę w jakości ..
Hej @ChemixClean! Nie otrzymałaś minusowych punktów w jakości za to zamówienie.
Widzisz informację o nadaniu przesyłki, ponieważ kupujący nie anulował zamówienia, tylko zgłosił zwrot, możesz to zignorować.
Nie otrzymasz minusowych punktów w jakości, ponieważ otrzymałaś rabat transakcyjny (zwrot prowizji).
W nowej wersji panelu pokazuje mi to zamówienie jako ZALEGŁE PRZESYŁKI
Jak sam wskazałeś ,, w nowej wersji ,, ...wszystko co nowe w allegro musi wchodzić w bulach
@ChemixClean a czy status tego zamówienia to Nowe?
Jeśli tak, to zmień go proszę na anulowane.
Jest właśnie od wczoraj zmienione na Anulowane
@ChemixClean ok, dzięki, a czy mogłabyś przesłać zrzut jak to wygląda?
Systemowo nie masz czym się przejmować, to zamówienie nie wpłynie na Twoją jakość sprzedaży, natomiast to, że wyświetla się w nowym widoku jako zaległe przesyłki, zgłoszę do osób, które odpowiadają za nowy widok zakładki.