Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Cześć, dlaczego raport Sprzedaży według ofert z Allegro Analitics podaje nieprawidłową liczbę sprzedanych sztuk? Dotyczy to oferty 16028484289, (ale także innych np. 16592991629 - pewnie błędów jest więcej). W zakresie 1-31.10.24 podaje liczbę sprzedanych sztuk 16028484289 jako 27 szt (9 października według raportu była sprzedaż 1 szt, a realnie sprzedano 20 szt). Liczbę sztuk weryfikowałam też zliczając ją z zamówień i dało mi to 47 szt w październiku. To poważne rozbieżności i mocno zakłamują dane. Z czego to wynika i co z tym dalej?
@AstraDigital Cześć, weryfikuję tę sprawę.
@AstraDigital w bazie mamy 47 sztuk dla oferty 16028484289, więc raport nie powinien wyświetlać niczego innego. Doprecyzuj, o jaki raport chodzi i jakie były ustawione parametry?
Może błędnie interpretujesz ilość sztuk i ilość transakcji? (faktycznie 9 października było sprzedanych 20 sztuk)
20 sztuk było sprzedanych na allegro-cz, pozostałe w październiku na allegro-pl.
Załączam screen. Dane są z Raportu "Sprzedaż według ofert" dostępnego w Allegro Analytics. Dane filtrowane po dacie 1-31.10.2024. Liczba sprzedanych sztuk jest jasno podana - 27 szt. Przesyłam scrreen potwierdzający te dane.
Dodatkowo screen z Trendów w czasie, który podaje, że 9.10 sprzedaż wynosiła 1 szt, co jest nieprawdą.
I co o tym sądzisz?
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Mogę prosić o odniesienie się do sprawy?
@AstraDigital Zweryfikowaliśmy sprawę. W dniu 2024-10-09 została sprzedana 1 sztuka na marketplace allegro-pl i 20 sztuk na allegro-cz. W całym miesiącu 47 sztuk na obu. 20 na allegro-cz, więc pozostaje 27 na allegro-pl.
Wszystko się zgadza.
Jak mogę zatem wygenerować raport zbiorczy, który obejmie całkowita sprzedaż na allegro?
@AstraDigital ze względu na różne waluty na różnych rynkach, możesz wygenerować raport tylko osobno dla każdego rynku.