anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędnie naliczone punkty za wysyłkę – prośba o korektę

SklepiX
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

zwracam się z prośbą o weryfikację naliczenia punktów w moich statystykach wysyłek.

Wszystkie zamówienia realizuję i wysyłam tego samego dnia, w którym do mnie trafiają — nigdy później niż deklarowany czas wysyłki. Mimo to system naliczył mi ujemne punkty za terminowość wysyłki, co wydaje się niezgodne ze stanem faktycznym. Proszę o sprawdzenie tej sytuacji oraz przywrócenie poprzedniego wyniku, czyli 40 punktów dodatnich za wysyłkę w terminie.

Druga kwestia dotyczy punktów za szybką wysyłkę. Z mojej strony wszystkie zamówienia są nadawane tego samego dnia (często nawet wcześniej niż deklarowany czas wysyłki), natomiast system nie nalicza mi punktów w tej kategorii. Proszę o wyjaśnienie przyczyny oraz korektę naliczeń, jeśli doszło do błędu.

Będę wdzięczny za dokładne sprawdzenie mojego konta i informację zwrotną.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

loto
#10 Popularyzator

@SklepiX Sprawdź kiedy paczki naprawdę wyruszają w drogę. Liczy się czas odebrania ich przez kuriera, a nie nadania w automacie/punkcie.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @SklepiX, sprawdziliśmy i nie wszystkie zamówienia zostały zrealizowane terminowo.
Przesyłka jest uważana za nadaną dopiero w momencie zeskanowania paczki przez kuriera (nie umieszczenia jej w skrytce), dlatego również do tej pory żadne z Twoich zamówień nie spełniło warunków dla miary "Szybka Wysyłka".

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SklepiX
#9 Pomysłodawca

Zweryfikował Pan to że żadna? 

oznacz moderatorów

SklepiX
#9 Pomysłodawca
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SklepiX Zamówienie 79a612b1-261d-11f1-af44-739463792add z dnia 22.03.2026:
Deklarowany termin nadania to 23.03, przesyłka została umieszczona w Paczkomacie tego samego dnia o godzinie 
19:25. Przesyłkę uważa się za nadaną w momencie zeskanowania jej przez kuriera, który odebrał ją 24.03 o godzinie 14:26, dlatego też przesyłka jest oznaczona jako nadana nieterminowo.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

SklepiX
#9 Pomysłodawca

Okej rozumiem, I dlatego zabrano mi aż 52 pkt,  to czemu tyle samo nie przydziela mi za nadanie w terminie?

oznacz moderatorów

SklepiX
#9 Pomysłodawca
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SklepiX Szczegółowe informacje w jaki sposób na Allegro obliczana jest punktacja w mierze "Wysyłka w Terminie" znajdziesz w tym artykule.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

capitalpackaging
#9 Pomysłodawca

Ale chyba to nie sprzedawca powinien być karany za "nieterminowość". Kto wymyślił takie zasady?  Chyba AI, bo nie człowiek...

oznacz moderatorów

loto
#10 Popularyzator

@capitalpackaging Kurierzy odbierają paczki terminowo. Po prostu wkładaj je wcześniej (przed godziną graniczną) do Paczkomatu i/albo zmień godziny składania zamówień z wysyłką tego samego dnia.

oznacz moderatorów