Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pytanie do allegro - dlaczego została mi naliczona opłata (4.99) za podjazd kuriera DPD? Przecież podjazdy są bezpłatne
https://salescenter.allegro.com/orders/?query=828d7980-5b26-11f0-9e93-05ae18f99446
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Darmowy to jest do Allegro One box obsługiwanego przez DPD. A tak to do minimum 4 paczek jest darmowy podjazd.
@Precious79 informację o opłatach znajdziesz w załączniku numer 4 do regulaminu. Opłata jest naliczana jeśli zlecenie odbioru dotyczy 3 lub mniej paczek z jednego miejsca w tym samym dniu.
To bardzo ciekawy temat, bo My co miesiąc mamy dodawane około 90zł jako dopłatę za podjazdy, mimo tego, że podjazdów nie zamawiamy, a sami wozimy przesyłki na główny oddział DPD w mieście 🙂
Od równo 2 miesięcy "zajmujecie się" reklamacją, z której dalej nic nie wynikło, a w każdym kolejnym miesiącu dodawane są kolejne opłaty.
Przez ile miesięcy będziemy ponosić koszty, zanim łaskawie zwrócicie nam nienależnie zabrane pieniądze?
Dodatkowo, czy w każdym miesiącu będę musiał się użerać z reklamacją, której rozpatrzenie będzie trwało kolejne pół roku? Całkiem ciekawy sposób na kredytowanie się u Sprzedających.
Bardzo proszę o pilną interwencję w sprawie reklamacji: 86159/2025 oraz dokładne sprawdzenie dopłat za przesyłki:
1023843296345U,
1024203560864U,
1023918675445U,
1022989540102U,
1023210852542U,
1023444174512U,
1023151565476U,
1023076435996U,
1022768943866U
mcn7
@mcn7 mam prośbę, podaj mi proszę numer zgłoszenia w kórym jest rozpatrywana Twoja reklamacja. Znacznie ułatwi mi to jej odnalezienie.
Numer reklamacji:
86159/2025
@mcn7 widzę, że na reklamację o numerze 86159/2025, odpowiedzieliśmy 22 sierpnia w zgłoszeniu o numerze 53021450. Nie otrzymaliśmy od Ciebie odpowiedzi na naszą wiadomość, dlatego sprawdź proszę wiadomość o tytule "Odpowiedź na zgłoszenie nr "53021450"". Jeśli jakieś kwestie wymagają jeszcze doprecyzowania, to skieruj je proszę w odpowiedzi na naszą wiadomość.
Szczerze mówiąc, to reklamacja trwa 100 lat i pewnie ją przeoczyliśmy, ale jak już zerknąłem w maila, to aż zaniemówiłem. Wasz konsultant twierdzi, że reklamacja jest bezpodstawna oraz jest odrzucona, ponieważ naliczacie opłaty za podjazd poniżej 3 przesyłek. Problem jest w tym, że jako firma nigdy nie zamawiamy podjazdu kuriera, ponieważ za każdym razem sami wozimy przesyłki bezpośrednio do oddziału DPD.
Bardzo chętnie wyłączyłbym całą formę dostaw poprzez DPD, ale nie mogę, ponieważ jako Allegro zmuszacie nas oraz innych sprzedawców do posiadania tej formy dostaw. Nie robicie tego wprost, mówiąc, że ma być to DPD, lecz wymagacie określonej liczby dostaw SMART, a bez DPD ta liczba jest niewykonalna.
Cały system jest śmieszny, DPD bezpodstawnie nalicza opłaty, wy kasujecie za to pieniądze, po czym mówicie, że DPD dostaje zlecenia odbioru, które nie istnieją, ponieważ SAMI WOZIMY PRZESYŁKI DO ODDZIAŁU.
Na szczęście na rynku widać trend, że duża liczba innych firm wprowadza kanał sprzedaży podobny do Was, może wtedy pójdziecie po rozum do głowy i zaczniecie traktować sprzedawców jak partnerów, a nie jak krowy do dojenia.
Nadanie przesyłki DPD w oddziale widać nawet w statusie. Status jest bardzo ciekawy, bo chciałbym się dowiedzieć jakim sposobem możliwe jest najpierw nadanie przesyłki w oddziale, a dopiero później odebranie przesyłki przez kuriera. Ktoś w DPD robi ciągłe wałki i dobija sobie przesyłki do kurierów, tylko po to, żeby naliczać opłaty za podjazd.
Regulamin jest oczywisty, opłata 4,99 nie dotyczy liczby wysłanych/odebranych paczek, tylko zlecenia odbioru w danym dniu! zlecamy1-3 płacimy, zlecamy >=4 nie płacimy. Ma to logiczny kontekst z następną opłatą, która ma zapobiec cwaniakowniu, czyli zlecenia odbioru paczek tak by uniknąć opłaty.
Ergo, ktoś kto nie zleca żadnego FORMALNEGO odbioru nie może być obciążany żadną opłatą. Allegro zachowuje się tak jakby tam było napisane "Zlecenie odbioru dotyczy odbioru 3 lub mniej paczek z jednego miejsca w tym samym dniu)", a tak nie jest.
Zlecenie odbioru dotyczy zlecenia 3 lub mniej paczek z jednego miejsca w tym samym dniu) | DPD_N1_PODJAZD | 4,99zł |
Pusty podjazd bez wydania paczki (dotyczy zamówienia kuriera i niewydania paczki) | DPD_N3_PUSTY_PODJAZD | 12,30 zł |
No właśnie, regulamin Allegro stwierdza o dopłacie za zamówiony podjazd. Wy naliczacie nawet kiedy tego podjazdu się nie zamawia i dostarcza we własnym zakresie, czy ma się własną umowę z DPD (gdzie nie ma w ogole czegos takiego jak opłata za podjazd!). Uważacie, ze skoro paczka w ramach Allegro DPD została wysłana to był to zamówiony podjazd. Nielogiczne działanie skoro zamawia się podjazd przes sales center i jest to odnotowywane.