anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości wypłaty pieniędzy i blokada konta

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Czesc

pierwszy raz w życiu sprzedawałem coś na allegro, bo zmuszała mnie do tego sytuacja materialna. Komputer sprzedałem, lecz gdy chciałem wypłacić pieniądze dostałem maila, że moje konto jest zablokowane ponieważ regulamin punkt 2.12

komputer dotarł już do kupującego, nagrał mi cały unboxing itp, nie wiem czy coś zrobiłem źle, ale potrzebuje tych pieniędzy i trochę panikuję bo czas oczekiwania 60 dni średnio jest mi na rękę. Da się coś z tym zrobić? Muszę coś uzupełnić? Gdzieś pokazać że nie jestem oszustem i sprzęt dotarł na miejsce cały i zdrowy? O co chodzi 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

LEW433
#21 Demiurg#

Nie pomoże Alelgro jak zablokuje konto to zgłoszenie na policję nie pomoże.

oznacz moderatorów

Wallonien45
#7 Wielbiciel#

@LEW433 oczywiście, że pomoże.

Tu nie chodzi o zablokowane konto, tylko o bezprawne przywłaszczenie, a to już przestępstwo.

Doszło tutaj do odebranie zapłaty w imieniu pokrzywdzonego od osoby trzeciej i następnie odmowa ich wydania pokrzywdzonemu, a to spełnia definicję przestępstwa przywłaszczenia.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ja to rozumiem, ale poczytaj ile tu jest takich spraw, spraw nierozwiązanych i ile środków ludzie nie mogą wypłacić.☹️

oznacz moderatorów

Wallonien45
#7 Wielbiciel#

@LEW433 bo nic z tym nie robią oprócz narzekania na forum.

Przecież wystarczy po prostu wypowiedzieć umowę konta allegro i po 60 dniach środki zostaną wypłacone na wskazane konto bankowe a umowa rozwiązana.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Wallonien45  napisał(a):

Przecież wystarczy po prostu wypowiedzieć umowę konta allegro i po 60 dniach środki zostaną wypłacone na wskazane konto bankowe a umowa rozwiązana.

A właśnie teraz nic to nie daje, kiedyś tak, teraz piszą tu na forum ze pomimo rozwiązania umowy środków im nie wypłacają.

oznacz moderatorów

Wallonien45
#7 Wielbiciel#

@LEW433  napisał(a):

@Wallonien45  napisał(a):

A właśnie teraz nic to nie daje, kiedyś tak, teraz piszą tu na forum ze pomimo rozwiązania umowy środków im nie wypłacają.

@LEW433 

A ile z tych osób zgłosiło to na policję?

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Poproś kupującego o ocenę skoro wszytsko ok

oznacz moderatorów

bombardier10
#10 Popularyzator#

W świetla prawa to nie ma  nic do rzeczy czy zablokuje czy zrobi inne czary mary. Gościu chce odzyskać pieniądze a policja ma kompetencje które pomogą załatwić sprawę.  Wzywa się osobę która  jest za to odpowiedzialna i musi się tłumaczyć. Wtedy kończą się gierki typu "czekaj na kontakt z naszej strony  bo jest weryfikacja". I pewnie  znajdzie  się rozwiązanie bo sytuacja jest niezręczna. To jak z sąsiadem który robi głośną impreze ; przychodzą niebiescy i nagle robi się cicho )  Jeśli chodzi o kasę to w biznesie nie można sobie pozwolić na niedomówienia . Wysyłasz towar , klient płaci , dostajesz $$$.  Trzeba też dodać iż  portal aukcyjny to nie jest instytucja zaufania publicznego jak bank i klient może mieć swoje obawy.

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Poprosiłem, ale nie ma takiej opcji żeby dać mi ocenę więc no cóż 

oznacz moderatorów