anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości wypłaty pieniędzy i blokada konta

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Czesc

pierwszy raz w życiu sprzedawałem coś na allegro, bo zmuszała mnie do tego sytuacja materialna. Komputer sprzedałem, lecz gdy chciałem wypłacić pieniądze dostałem maila, że moje konto jest zablokowane ponieważ regulamin punkt 2.12

komputer dotarł już do kupującego, nagrał mi cały unboxing itp, nie wiem czy coś zrobiłem źle, ale potrzebuje tych pieniędzy i trochę panikuję bo czas oczekiwania 60 dni średnio jest mi na rękę. Da się coś z tym zrobić? Muszę coś uzupełnić? Gdzieś pokazać że nie jestem oszustem i sprzęt dotarł na miejsce cały i zdrowy? O co chodzi 

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Poproś kupującego by potwierdził że towar otrzymał i jest zadowolony z transakcji .

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@jacek2478 Sprawdziłam Twoje konto i widzę, że masz blokadę. W tej sytuacji kontaktuj się z nami wyłącznie przez formularz pomocy. Nasz dział bezpieczeństwa Ci pomoże. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

No mam nadzieję, bo jeśli trzeba to podeślę wszystkie materiały które wysłał mi kupujący ze towar ma i jest zadowolony. 

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Ile mniej więcej trwa kontakt? Mogę prosić o rozmowę telefoniczną? Myślę że tak byłoby najszybciej 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@jacek2478 przykro mi, ale dział bezpieczeństwa kontaktuje się wyłącznie przez e-mail. Skontaktuj się z nami przez formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

to jest skandal. Trzeba było mu nie pozwolić wystawić tej oferty (tym bardziej że to komputer, więc towar niemile widziany), a nie pozwolic na sprzedaż, ale bez wypłaty pieniędzy.

Dobrze wiesz, ze weryfikacja przebiega żmudnie, licząc czas w tygodniach, a czasami jest negatywna na wieki.

Do Jacka: nie wystawiaj tu elektroniki! 

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Czyli że mogę nie zobaczyć swoich pieniędzy w ogóle? To jest jakiś żart? 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

oczywiscie!!

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Gdybym wiedział że tak wygląda sytuacja to po prostu bym nie wystawił nic na allegro. To jest skandal, że dział bezpieczeństwa działa w taki a nie inny sposób szczerze mówiąc, chciałem skorzystać z opcji allegro dla bezpieczeństwa mojego i kupującego, a w tym przypadku kupujący cieszy się sprzętem gdy ja nie wiem czy dam radę do końca miesiąca włożyć coś do garnka bo ktoś wpadł na plan blokady konta na 60 dni! To jest chore. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@jacek2478 Oni tu nie mają ❤️

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

no chyba tak 

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

To w jaki sposób mogę odzyskać swoje pieniądze? @N_Nitka28 skoro dzial bezpieczeństwa jak czytam tutaj średnio chce współpracować a ja nie będę miał za co żyć? 🙂 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

nie ma wyjscia.

Teraz musisz czekać.

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Ostatni raz sprzedaje cokolwiek na allegro. Z resztą zablokowali mi konto bez żadnego powodu więc nawet jeśli bym chciał to nie mogę 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Allegro często blokuje jak się sprzedaje takie rzeczy, odblokowanie nie jest proste a czasem nawet niemożliwe, śrdoki leżą latami (są tu na forum takie wpisy).

oznacz moderatorów

bombardier10
#10 Popularyzator#

Jeżeli klient dostał sprzęt i nie ma zwrotu czy reklamacji to kasa ci się należy. Jeżeli chcesz to szybko załatwić to pozostaje zgłosić sprawę na policję po prostu. Paragraf pod tytułem zabór mienia lub czasowy zabór mienia mówiąc oględnie.  Nie wiem czy środki mogą "leżeć latami" ; jak ktoś biernie czeka to może tak. Ale zważ iż to nie portal aukcyjny czy jakiś  dział bezpieczeństwa stanowią prawo.  Ktoś może używać magicznego słowa "weryfikacja" . Ale równie dobrze można by wyciągnąć komuś z portfela $$$ i powiedzieć że to "pożyczka".  Bądźmy poważni ; albo się trzymamy jakiś zasad albo nie.

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Ja mam konto zweryfikowane, w sensie bankowe, przelałem allegro te złotówkę na weryfikację i nie było z tym problemu, problem jest taki że allegro po prostu zablokowało mi konto i teraz nie chce wypłacić mi moich pieniędzy bo mają takie widzi mi się, moderatorzy są średnio skłonni by pomóc a dział bezpieczeństwa podobno nie ma telefonów lub boją się ich używać, dla bezpieczeństwa oczywiście. 

oznacz moderatorów

Wallonien45
#7 Wielbiciel#

@jacek2478 wydrukuj wszystkie dokumenty jakie posiadasz i zgłoś sprawę na policję.

oznacz moderatorów

jacek2478
#7 Wielbiciel#

Dobrze

oznacz moderatorów