anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co to oznacza? Wystawiłam przedmiot na sprzedaż dostałam wiadomość od kupującego

Client:121474004
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  czy to oznacza że kupujący kupił przedmiot co dalej? Pierwszy raz tak sprzedaje IMG_0826.png

 st

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

A co jest na obrazku?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Że gratulują zakupu przekaż to sprzedawcy ale co mam z tym zrobić proszę o pomoc pierwszy raz tak sprzedaje cokolwiek 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Od kupującego nie przychodzą maile, chyba że chce Cię oszukać, jak kupi i zapłaci to środki masz tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?dateFrom=2024-03-25&dateTo=2024-... i wysyłasz dopiero.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Czyli to jest oszustwo? Czy jest ktoś z kim mogę popisać na ten temat ja się nie znam nie bardzo rozumiem. On wysłał mi wiadomość którą wkleiłam wyżej 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Moderacja jak się pojawi zadziała.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję bo nie wygląda jak oszustwo mam z nim wiadomości przez allegro kup teraz wszystko wygląda normalnie ale nie wiem co zrobić z tym kodem QR tym bardziej że ja chyba nie podpinałam rachunku bo się na tym nie znam

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:121474004 Absolutnie nie skanuj tego kodu. Tak nie wygląda sprzedaż na Allegro i jest to ewidentnie próba wyłudzenia danych. Zgłosiłam już wskazane konto do naszego Działu Bezpieczeństwa. 

Dodam, że inną bardzo popularną metodą wyłudzenia danych jest prośba o podanie swojego adresu email. Sprzedawca otrzymuje wtedy wiadomość, w której znajduje się prośbą o zalogowanie do banku, "aby potwierdzić płatność". 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów