anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić w takiej sytuacji

Li3sek
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  co zrobić gdy allegro olewa moje wiadomości na dyskusjach? Sprzedawałem zdjęcia produktów i kupujący nie czytał do końca opisów i po czasie allegro zwracało im pieniądze a następnie mnie tym obciążali, istnieje takie coś na allegro lokalne jak prawo konsumenckie i nie obowiązują mnie zwroty a allegro ma go gdzieś i mam do spłaty 220zl którego nie mam zamiaru spłacać bo allegro miało takie wydzimisie żeby zwracać każdemu i naliczać opłaty mi skoro nie obowiązuje mnie zwroty, odwoływałem się i nic to nie dawało.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

az1rael
#21 Demiurg#

nie dość że naciągasz nie czytających opisów januszy zakupowych to jeszcze na lokalnie zasłaniasz się prawem konsumenckim... nie dla ciebie ustawa konsumencka nie istnieje bo nie jesteś firmą, a takie praktyki należałoby podciągnąć pod 286kk, natomiast allegro ma możliwość ściągnięcia tego z ciebie windykacją

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Pozostaje Ci zapłacić i ewentualnie jak masz ochotę i jak uważasz że to nieuczciwe domagać się sprawiedliwości sądownie . Jak nie uregulujesz płatności to allegro samo pomoże Ci w tym problemie blokując konto i nasyłając windykację.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Li3sek możesz dochodzić swojej sprawiedliwości na drodze sądowej.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Li3sek I uważasz że moderacja Ci pomoże? ani trochę, przy zakupie od prywatnego prawo konsumenckie? a wiesz że skoro zwracali to pytanie brzmi czy oferty nie wprowadzały w błąd?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Li3sek Twoje oferty wprowadzały kupujących w błąd i dlatego rekompensaty w ramach Allegro Protect będą naliczane do Twoich rachunków. 
Kupujący mają prawo złożyć reklamację nawet prywatnemu sprzedającemu, a my nie dopuszczamy, aby zamiast produktu otrzymywali jego zdjęcie, umieszczenie zdania: "Rzecz z obrazka to tylko zdjęcie, po zakupie wysyłam zdjęcie owego przedmiotu, można zakupić wysyłkę paczkomatem lub inną formą wysyłki lecz zdjęcie wysyłam w wiadomości" w środku opisu to wprowadzanie kupujących w błąd i nie godzimy się na to.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Li3sek Nie wstyd Ci jeszcze prosić o pomoc?

oznacz moderatorów