Witam, dlaczego mimo upływu blisko tygodnia po zmianie numeru konta nadal mam "weryfikację" i brak dostępu do środków mimo że potwierdzenie przez aplikację banku przebiegło błyskawicznie?
W obecnych czasach zakrawa to o kpinę powoli...
@sosarek2610 może moderatorzy będą wstanie więcej wyjaśnić @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć, @sosarek2610. Do czasu, aż operator zweryfikuje Twoje dane, wypłaty z jego salda będą wstrzymane. Jeśli chcesz sprawdzić, na jakim etapie jest weryfikacja Twoich danych, przejdź do zakładki Ustawienia wypłat.
Po zakończonej weryfikacji na Twój adres mejlowy wyślemy powiadomienie (osobne dla każdego z operatorów) z informacją o zmianie.
Weryfikacja może potrwać do 5 dni roboczych - jeśli ten czas już upłynął, to podeślij potwierdzenie przelewu weryfikacyjnego przez formularz.
ILE razy jeszcze otrzymam wiadomość że moje dane firmowe nie są poprawne???
Chcę odzyskać funkcjonalność konta oraz posiadane ŚRODKI a to co robicie jest KPINĄ, niczym więcej - decyzję o przyznaniu Allegro Pay jesteście w stanie zweryfikować i wydać w mniej niż 3 minuty ale dać człowiekowi dostęp do jego własnych pieniędzy już nie ciągle wyłudzając dane.
@sosarek2610 Sugeruję, abyś jednak zachował ciągłość korespondencji i pytania kierował w zgłoszeniu numer 57947318 zamiast tworzenia nowych zgłoszeń.
Raczej w
Widzę, że sprawa trafiła do odpowiedniego zespołu więc proszę o cierpliwość, otrzymasz odpowiedź mailowo.