Dzień dobry, do kiedy mam wysłac zamówienie nr d991e5c1-08bb-11f1-8629-03043b0f6291, bo chyba wyświetla mi się zła data (16.02.2025)?
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry @wiki0441! Przewidywany czas dostawy w tym zamówieniu to 17.02.2026, dlatego, widzisz w zakładce Zamówienia, że przesyłkę powinnaś nadać do 16 lutego do końca dnia, aby paczka dotarła do kupującego zgodnie z przewidywanym czasem dostawy.
Natomiast czas na jej nadanie wynikający z Twoich ustawień to 18.02.2026 i jeśli zmieścisz się w tym czasie, zaliczymy je jako nadane w terminie.
Jeśli nie chcesz, abyśmy w Twoich ofertach pokazywali przewidywany czas dostawy szybszy, niż Twoja deklaracja, włącz tę opcję w tej zakładce. Opcję trzeba włączać co 10 dni.
Czy dobrze rozumiem, że jeśli nie zmienię opcji pokazywania przewidywanego czasu dostawy szybszego, niż moja deklaracja, to klient widzi opcję wcześniejszą, a Wy mnie rozliczanie z zadeklarowanej przeze mnie?
Podobno tak to działa. Tylko 17 lutego kupujący będzie widział, że przesyłka jest opóźniona, może założyć dyskusję w której to Ty będziesz musiał mu to wytłumaczyć. Jak dostaniesz negatywa (bo klient widział, że planowana dostawa jest 17 lutego i być może dlatego wybrał tą ofertę i poczuł się oszukany) to nie licz, że ktoś go z serwisu usunie. Wyłączenie tego śmiesznego przycisku (dostaw wcześniejszych niż deklaracja) musisz robić co 10 dni, a dla deklarowanych nadań 1 dzień to nie działa.
@wiki0441 tak. Klient może zobaczyć szybszy przewidywany czas dostawy, niż Twoja deklaracja wysyłki, ponieważ algorytm nie opiera się tylko na deklaracji sprzedającego, ale również na historycznych danych dotyczących nadawania przesyłek.