Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ja wywiązałem się przez dwa miesiące:
- przekazywałem zakupione ptodukty dla kupujących
- żaden kupujący nie wnosił zastrzeżeń co do terminu i jakości.
- opłacałem koszty wysyłek
- za każdym razem niezwłocznie płaciłem prowizje dla Allegro.
Pieniądze kupujący wpłacali na Allegro za towar i kuriera.
Pracownicy z Allegro zwodzili, zawodzili, zawodzili opóźniali, utrudniali obiecywali że pieniądze otrzymam - aż wreszcie dowiedziałem się że pieniędzy nie nie otrzymam.
Jestem zawiedziony ponieważ Allegro promuje się że jest uczciwe, chroni kupujących - ale sprzedający nie ma żadnej ochrony że strony Allegro, żadnej można go zwodzić, oszukiwać i okradać.
@pujann Zostałeś poinformowany, że wypłata przekazem pocztowym nie może zostać zlecona, ponieważ na Twoim saldzie w Allegro Finanse znajduje się kwota wyższa niż 800 zł. Weryfikacja rachunku do wypłat również nie przebiegła pozytywnie, bo dane konta bankowego, które podałeś, nie są zgodne z danymi konta Allegro.
Jedynym, co mogę zalecić, jest założenie rachunku bankowego na własne dane. Wówczas nie będzie problemu z uzyskaniem dostępu do pieniędzy.
Jak kwota była poniżej kwity 700 zł to nie chcieliście mi wypłacić specjalnie zwodząc żeby termin i kwota przekroczyła.
Co do konta jest prawidłowe ponieważ wedlug prawa bankowego i prawa w Polsce - mam prlne pełnomocnictwo udzielone przez właściciela syna i banku z korzystania pełnym zakresie z tego kontakt. Tylko ALLEGRO próbuje mnie okraść lub zniewolić co jest sprzeczne z Polską Konstytucję.
ODDAJCIE mi pieniądze
Żądam żebyście oddali mi pieniądze.
@pujann Wypłaty przekazami są realizowane 1. dnia miesiąca. Jeśli kwota w tym dniu przekracza 800 zł, środki nie są wypłacane.
Jeżeli chodzi o konto bankowe syna - Twoje dane muszą być przekazywane przez bank w momencie wykonywania przelewu. Tylko wtedy operator płatności potwierdza, że dane się zgadzają. Pełnomocnictwo tu nie wystarczy.
@pujann po prostu załóż sobie konto, na swoje dane - i tyle w temacie.
@nat_not O ile jestem w stanie zrozumieć ograniczenie przekazu do 800 PLN , o tyle ni chusteczki nie jestem w stanie zrozumieć ograniczenia wysokości salda w tym dniu....🤔
@nat_not PS 2 pełnomocnictwo powinno wystarczyć....
ODDAJCIE pieniądze
Czy Allegro okrada
@pinsplash Nie przekazujemy części środków zgormadzonych na saldzie. Wypłata dotyczy zawsze całej kwoty. Dlatego jeśli ta jest wyższa niż 800 zł, wypłata nie zostaje zlecona.
Co do pełnomocnictwa, jeśli dane jego dotyczące nie są przekazywane podczas zlecania przelewu, system nie zaakceptuje rachunku.
Zostałem okradziony przez ALLEGRO
@pujann To, co piszesz, nie jest prawdą. Możesz wypłacić swoje pieniądze na rachunek bankowy, którego dane są zgodne z danymi konta Allegro.
Allegro okradło mnie ponieważ napisali mi że nie oddadzą pieniędzy.
No to mamy problem.
ALLEGRO nie chce zwrócić pieniędzy czy ALLEGRO okrada
Gdzieś jestem ochrona sprzedających ? Ponieważ Alkegro nie chcę oddać pieniędzy
@pujann Podaj numer korespondencji, w której otrzymałeś taką informację.
@nat_not Nie jest prawdą, mówisz? To jak nazwać inaczej bezprawne przetrzymywanie nie swoich środków? Znasz lepsze słowo..?
@Vryko Środki mogą zostać wypłacone na rachunek właściciela konta Allegro po przeprowadzeniu jego weryfikacji. Bez weryfikacji do wypłaty nie dojdzie, ponieważ nie ma pewności, że pieniędze zostaną przekazane osobie do tego uprawnionej. Taka praktyka bezpieczeństwa nie jest bezprawna.
@nat_not No to mamy problem, albowiem środki nie należą do właściciela konta bankowego, a do własciciela konta Allegro. Właściciela konta Allegro nie interesują Wasze ustalenia. Interesują go jego środki, które sa bezprawnie przetrzymywane. Tu nie ma o czym deliberować - pieniądze nie należą do was, ani do operatora płatności. Jedynym dysponentem i właścicielem tych środków jest właściciel konta Allegro. Skoro odmawiacie mu ich wydania - prawdopodobnie popełniacie przestępstwo. Polecam gorąco zapoznanie się z tym artykułem: klik