Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od pewnego czasu nastąpiły zmiany w zasadach zakładki "Moi nieaktywni kupujący" i tutaj mam pytanie, a mianowicie: czy Allegro będzie robiło reset/czyszczenie list, czy jeśli ktoś został kiedyś dodany do listy MNK, to będzie automatycznie "uwolniony". Chodzi i to, że kupowałem zawsze bez jakichkolwiek sprzeczek czy problemów części do dalszej odsprzedaży od jednej firmy wystawiającej na Allegro i w pewnym momencie gdzieś w drugiej połowie 2023 roku bez wyraźnej przyczyny sprzedający dodał mnie do tej listy, przez co uniemożliwił mi robienie u niego zakupów. Podejrzewam go o próbę wyeliminowania mnie z oferowania tych samych produktów. Pytałem o co chodzi poprzez wiadomości- brak odpowiedzi, telefonów nie odbiera.
@Mariusz0084 Jeśli takie ustalenia się pojawią, to z pewnością będziemy informować o tym w Aktualnościach.
Czyli na dzień dzisiejszy nic nie mogę zrobić, bo sprzedający nie odpowiada na moje prośby o wyjaśnienie i usunięcie mnie z listy. Mogę jedynie założyć nowe konto, a to i tak nic nie da, bo jak zobaczy moje dane, to też nic mi nie sprzeda.
@Mariusz0084 Załóż sobie inne konto i z niego spróbuj kupić . Teraz sprzedawca musi mieć konkretny powód by wpisać kogoś do swoich "nielubianych kupujących" .
Podejrzewam, że jak zobaczy moje imię i nazwisko oraz adres, to i tak nie sprzeda i będę musiał się z nim "bujać" i ostatecznie anulować zakup, lub założyć spór.
wątpię ze przez kupowanie ktoś dodał cię do czarnej listy pewnie przez zwroty
Możesz sobie wątpić, ale fakty są takie jakie są. Człowiek jest specyficzny, nie chce sprzedać na raz większej ilości, tylko bawić się w detalistę. Na jednej aukcji ma "wystawiam fakturę", a na innej z tej samej kategorii części "nie wystawiam faktury" i sprzedaje tylko Klientom indywidualnym. Nie ma opcji Smart na aukcjach. Ja podejrzewam tylko jedno: wyeliminowanie mnie ze sprzedaży tego samego produktu, co on. Nie wiem dlaczego, ale tak jest. Zawsze kupowałem i było w porządku, zakup, płatność, dostawa zawsze jak należy. Nigdy nie robiłem mu zwrotów czy nawet reklamacji. Zawsze pozytywny komentarz, a i tek nie chce mi sprzedać towaru, nawet telefonu nie odbiera. Czy to nie jest dziwne?? A może wyczerpuje to znamiona nieuczciwej konkurencji??