anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy idzie zmienić nazwę sklepu na istniejącym koncie firmowym?

az_shop
#9 Pomysłodawca

Witam. Czy idzie zmienić nazwę sklepu na istniejącym koncie firmowym czy trzeba założyć nowe konto? Zmieniam branżę i nazwa sklepu musiała by być pod markę sprzedawanego towaru.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az_shop tylko bardzo wyjątkowych sytuacjach allegro może zmienić nazwe. W tym wypadku załóż nowe konto.

oznacz moderatorów

az_shop
#9 Pomysłodawca

A jak długo trwa zamknięcie starego konta? Trzeba do allegro pisać  o zamknięcie czy można to gdzieś samemu zrobić?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az_shop @Nie musisz zamykać starego konta. 
Więcej - jeśli była na nim sprzedaż to lepiej je zostawić 🙂

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Najlepiej przez 2 lata zostawić i codziennie sprawdzać czy nie ma reklamacji/dyskusji

oznacz moderatorów

az_shop
#9 Pomysłodawca

mam parę kont właśnie jedno miało być pod konkretną branże ale nie wypaliło i zmienił się plan a konto nie sprzedaję mam tak naprawdę już puste. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie chodzi o to, że sprzedajesz. Chodzi o to czy coś sprzedałaś. Jeśli tak to do 2-óch lat klient moze zgłosić reklamację. Ty po usunieciu konta nie dostaniesz o niej informacji. Klient dostanie kasę z protekta. A Ty o sprawie dowiesz się jak zaczną dzwonić kruki... Dlatego każą czekać te 2 lata... To nie kosztuje, a w razie czego masz możliwość manewru...

ELMAR_poznan_pl
#8 Zapaleniec

Taki mały offtop, ale jestem silnie na to uczulony: forma "nie idzie" (albo "idzie") w znaczeniu "da/nie da się czegoś zrobić" jest niepoprawna, brzydka, bardo potoczna i wysoce niezalecana. Poniżej fragment wyjaśnienia od osoby zawodowo zajmującej się kwestiami językowymi (żeby nie było że sam wymyślam):

Błąd, o którym dziś piszę, jest szczególnie charakterystyczny dla małych dzieci, które polszczyznę dopiero przyswajają. Są jednak i takie osoby dorosłe, które mówią, że czegoś nie idzie załatwić, czegoś nie idzie zrobić, nie idzie napisać, nie idzie zjeść itd. Powyższe wyrażenia nie są poprawne, a już na pewno nie wolno ich używać w języku oficjalnym.

Konstrukcje poprawne to np. nie można tego załatwić, nie można tego napisać, nie da się tego zjeść, nie da się tego zrobić.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@az_shop Podsyłam artykuł, gdzie wypisane są sytuacje w których możesz zmienić dane na koncie. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów