Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam. Zauważyłem u jednego ze sprzedawców ciekawe rozwiązanie. Wystawia on produkt główny z wieloma gratisami, które są widoczne na miniaturce. A w treści jest informacja że te gratisy są do wyboru, często również z zastrzeżeniem że w przypadku braku decyzji kupującego, gratis jest wysyłany losowo. Zawsze myślałem inny gratis = kolejna aukcja. A tu widzę że ktoś ma SS i ponad 200 aukcji zrobionych w taki sposób. Czy jest to akceptowalne na Allegro? Przykład, aukcja 17749872751
@VIP717 Nie możemy udzielać informacji na temat ofert innych sprzedawców. Jeżeli oferta wzbudza Twoje wątpliwości, proszę, skorzystaj z opcji "zgłoś naruszenie zasad".
Dziękuję za odpowiedź. Wskaż proszę ścieżkę w jaki sposób mogę się w takim razie tego dowiedzieć od Allegro. Wybór towarów z listy jest u was zakazany (to znalazłem, macie Państwo o tym artykuł w pomocy dla sprzedawców), ale z drugiej strony to nie dotyczy produktu głównego, tylko gratisu. Interpretacja jest po waszej stronie, więc liczyłem na prostą odpowiedź. Czy mogę zadać te pytanie raz jeszcze, pomijając podany przykład i wtedy się dowiem? Mógłbym prosić o skonsultowanie tego przypadku z odpowiednim działem?
@VIP717 tak,wystawianie w jednej ofercie wielu wariantów nie jest dozwolone i każdy wariant (np kolorystyczny) powinien być w osobnej ofercie, ale nie dotyczy to towarów wprost oznaczonych jako gratisowe.
jeśli chcesz mieć oficjalne stanowisko allegro napisz tutaj https://allegro.pl/pomoc/kontakt
dlaczego każdy gratis musi mieć inną ofertę? Gratisy przecież nie są przedmiotem oferty, dostaje się je "poza" ofertą. Więc nie ma znaczenia ile ich jest, ważne że są jasne warunki jego otrzymania (wybierz albo losowo).
Swoją drogą nie znoszę takich sprzedawców, dzięki nim wyleczyłem się z hurtowego wystawiania ofert bezpośrednio z katalogu allegro bo nigdy nie wiadomo kiedy w nowo wystawionej ofercie nie pojawi się informacja że sprzedający dodaje jakiś gratis i dowiem się o tym dopiero jak się coś sprzeda.