Czy wysyłając paczkę w usłudze DPD przez Allegro wiecie ile zapłacicie ?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Wysłałem paczkę przez DPD przez Allegro. Allegro naliczyło mi 12,99 za tą paczkę. Czy jest możliwość że później będę musiał dopłacić za paczkę która spełnia wszystkie warunki?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mogą naliczać dopłaty, za różne niezgodności, lepiej rób zdjęcia paczek przed wysyłką, np. na wadze i przy miarce, albo z naklejoną etykietą adresową by mieć pogląd na rozmiar.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dzięki, moja paczka spełniła wszystkie standardy. A i tak doliczyli mi dopłaty. Według mnie nie wiemy ile zapłacimy. Możesz wysłać mała paczkę a przez kupującego będziesz miał dopłaty.Nie wiesz co on wybierze a Tobie doliczą te dopłaty.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@AS-111-AS
Dla usługi Allegro Kurier DPD przekierowania zlecane przez Adresata, zwroty nieodebranych przesyłek przez Adresata, etc. - nie są objęte tą usługą i opłaty dodatkowe z tego tytułu obciążają Sprzedającego

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To wszystko jest dziwne bo wysyłałem 6 dokładnie takich samych przesyłek, 4 z nich były potraktowane jako gabaryt A, a dwie jako D ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Od kiedy DPD ma gabaryty InPostu?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jesli jestes pewny ze przesylka miala gabaryt A zglos reklamacje allegro. Mialem kilka przypadkow i zawsze uznawali i wypłacali zwrot

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ja wiem , że nie opłaci się korzystać z takiej formy wysyłki .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Sprawa jest bardzo prosta - korzystaj ze swojego przewoźnika - tam masz wszystko jasno ustalone. Po co Ci Allegro DPD? - żeby dopłacać do wysyłek? To jest chore...