anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL nie skanuje paczek - a my mamy przez to wysyłki po terminie.

WarsztatNadruku
#11 Animator#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Witam proszę o PILNE wyjaśnienie sytuacji dlaczego kurierzy firmy DHL nie skanują paczek po ich odbiorze od sprzedających. 

Jest to druga taka sytuacja w tym miesiącu, że kurier odbiera od nas paczkę a ta jest zeskanowana jako odebrana dopiero drugiego dnia. 

Aktualna sytuacja dotyczy zamówieni numer 06e0b760-e93a-11ef-bb96-ed0c09f23fa0. Paczka została nadana i odebrana w dniu wczorajszym a klient dziś otrzymał meila o opóźnieniu paczki bo ta " czeka na nadanie ".  Czekam na szybką interwencję z waszej strony i wykluczenie zamówienia ze statystyk. 

Ta sama sytuacja dotyczy się zamówienia numer 148a1a30-ebf3-11ef-a8c7-979983b1a6fe,  paczka odebrana od nas w terminie a zeskanowana dopiero kolejnego dnia przez co widnieje w statystykach jako wysłana po terminie. 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

fox_paws
#16 Inspirator#

@WarsztatNadruku To nie powinno mieć znaczenia, bo paczka powinna być zeskanowana popołudniu/wieczorem w oddziale. W takim przypadku nie powinno pokazywać się opóźnienie.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#11 Animator#

@fox_paws a jednak się pokazuje. Bo paczka w systemie nie widnieje jako "odebrana przez kuriera", tylko następnego dnia dziwnym trafem jest już " w drodze".  I nam punkty lecą za nieterminowe wysyłki. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @WarsztatNadruku, dziękuje za zgłoszenie.

Skierowałem prośbę o wykluczenie wspomnianych przez Ciebie zamówień.

W przypadku sytuacji z DHL, przekazałem sprawę do odpowiedniego działu, zweryfikujemy to.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

WarsztatNadruku
#11 Animator#

@matt_rose 

Proszę mnie informować na bieżąco, bo jeśli sytuacja będzie się powtarzać ze strony DHL to będziemy musieli zrezygnować z ich usług... Nie wysyłamy nimi dużo paczek, ale jak się okazało ostatnio to przez ich działania spada nam jakość wysyłek. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@WarsztatNadruku Jeśli tylko otrzymam aktualizację w sprawie, wrócę z odpowiedzią 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów