Dlaczego mam zablokowaną sprzedaż?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, mam zabolkowaną sprzedaż na koncie i żadnego info dlaczego. Chciałem prosić o pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Powinieneś otrzymać maila z informacją o przyczynach blokad. Sprawdź folder spam, być może tam trafiła wiadomość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@bananasty Sprawdź pocztę e-mail, tam się dowiesz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@bananasty Jeśli nie otrzymałeś maila w tej sprawie, pisz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65&subjectId=fed698b4-f...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nikt nie blokuje konta bez podania przyczyny ,poszukaj wiadomości od allegro i sprawdź co piszą byś musiał zrobić by ci je odblokowali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@bananasty A na pewno masz to konto zablokowane?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
nie moge nic wystawiać

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@bananasty Widzę, że napisałeś już do nas wiaodmość mailową w tej sprawie. Wkrótce otrzymasz wyjaśnienia od osób, które znają szczegóły. Proszę Cię o cierpliwość.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Witam, nas też zablokowali,potem odblokowali na pół godziny i teraz już jesteśmy zablokowani bezterminowo za jakieś ujemne punkty "za brak natychmiastowej odpowiedzi na otwarte dyskusje". Pisaliśmy do allegro,że cała obsługa była chora na covid i na kwarantannie, to odpisali ,że rozumieją sytuacje losowe ,ale ich to nie obchodzi i odpisać musisz choć byś miał się udusić. Czekamy na sensowną konkurencję mam nadzieję, że wkrótce powstanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
na allegro przedsiębiorca nie może chorować - nie wiedziałeś tego zakładając konto?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Niestety, brak odpowiedzi w dyskusjach to jedno z najbardziej poważnych przewinień. Możesz mieć włączony urlop, możesz być chory, możesz być w szpitalu, możesz mieć covida, możesz być już na "drugim świecie" (brrr....) - ale na dyskusje musisz odpowiadać. Nie wiem jak, nawet sami pracownicy Allegro nie wiedzą jak, ale masz odpowiadać. Jak chcesz, żeby Ci odblokowali konto - dostaniesz info, żeby doprowadzić dyskusje do rozwiązanych i usunąć ewentualne negatywne komentarze - sęk w tym, że ani Ty nie wiesz jak to zrobić, ani żaden pracownik Allegro nie wie jak to zrobić przy zablokowanej sprzedaży. A kupujący widząc zablokowane konto - będą "sadzić negatywy".
Najlepiej dogadaj się z kimś znajomym, że w "razie czegoś" będzie odpowiadał w dyskusjach. Nawet jakbyś był już "po drugiej stronie życia".
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@PHUPiast dobrze, że nie odpisywałeś na maile klientów w trakcie zwolnienia lekarskiego, bo gdyby ZUS o tym się dowiedział, to kazałby Ci zwrócić świadczenie chorobowe. 🙂 W trakcie zwolnienia lekarskiego nie można nawet podpisywać dokumentów firmowych, bo jest to świadczenie pracy.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@PHUPiast - tutaj chodzi tylko i wyłącznie o kasę. Możesz sobie zakupić za odpowiednie pieniądze "automatycznego odpowiadacza w dyskusjach". I sprawa załatwiona. W tej dziwnej i paradoksalnej sytuacji (trzeba zapłacić, żeby nie mieć uwalonego konta) nie będę więcej pisał, gdyż jak się rozpiszę, to znów zablokują mi AG.
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.