Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przy każdej zmianie gdy oferta po Waszych zmianach przestaje spełniać warunki czekacie do jej zakończenia i nie pozwalacie wznawiać. Dlaczego wiec na lokalnie bez uprzedzenia zamiast zrobić tak samo to od razu sypiecie upomnieniami... ? Przed chwilą musiałam całe 18 stron ofert, z czego większość była wystawiona jeszcze przed 30 września ściągać od razu, bo nie mogliście ich zwyczajnie wygasić? Co właściwie te upomnienia dla mnie oznaczają? I dlaczego przychodzą już po zakończeniu oferty. O 15:21 wszystkie oferty były już przeze mnie zakończone, wiec za co kolejne upomnienia? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
ja od 2 dni dostaje upominania, usunąłem wszystko również z zakończanych, zobaczymy teraz
usuniecie również z zakończonych nie pomogło...
14:58 Usunięcie oferty sprzedaży - upomnienie od Allegro
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Takie same jak u wszystkich przecież. Od wczoraj to sprawdzacie. Wczoraj po 2-gim upomnieniu o godzinie 15:21 zakończyłam wszystkie oferty. Dzisiaj w desperacji po 14-stej usunęłam wszystkie oferty z zakończonych. Ani jedno ani drugie nic nie dało. Mam już z kilkadziesiąt upomnień, ostatnie sprzed 3min, choć oferty były zakończone 28h wcześniej. Chcesz to podaj gdzie podesłać to podeślemy takie maile, bo numeru ofert to na lokalnym w zakończonych nie ma...
zgłaszać hurtem do UOKiK
| ||||
| ||||
| ||||
|
ktoś chyba ma problem z terminologia slowa ZAKOŃCZENIE I USUNIĘCIE
@AnnaG-Antyki Otrzymałam informację, że to nie jest błąd techniczny. Powiadomienia przychodzą z opóźnieniem, dlatego otrzymujecie je mimo zamknięcia ofert.
Na szczęście tym razem nie z adresu WINDYKACJA ? A może tak coś więcej ? Jedna wtopa wizerunkowa za drugą.
29h opóźnienia to nie błąd... Pisało wyraźnie w ogłoszeniach, że oferty nie będą po prostu dłużej wyświetlane. Na głównym działa to tak, że gdy oferta wygaśnie i nie spełnia nowych wymagań to nie jest wznawiana, nie zasypujecie nikogo toną ostrzeżeń. Logiczne było, że skoro nie pisało że musimy to ręcznie zdejmować to zdejmiecie sami tak jak na głównym. Szczególnie, że na lokalnym nie ma opcji do ogarnięcia tego zbiorczo, a ściąganie 18 stron ofert troszkę czasu zajmuje...W tej chwili czuję się zwyczajnie zastraszana... Prawie 100 upomnień bez konkretnej informacji to nie jest nic...
to niech naprawią ten błąd tak by zakończone oferty były dalej widoczne w zakładce zakończone a nie usunięte bo wtedy nie ma do nich wglądu.
no i jeszcze taki mail z pouczeniem przyszedł, jak możemy uniknąc usunięcia w przyszłości.... Oj ktoś tam z działu IT powinien ostro po premii dostac za ten bałagan. Od dziś koniec to usunięcie. Będe swoim klientom mówił zamiast, że skończyłem i jest gotowe to powiem, że robota jest usunięta (czytaj zakonczona) . Genialnie. Poniżej mail
Cześć Marcin, |
Ostatnio usunęliśmy kilka Twoich ogłoszeń na Allegro Lokalnie, ponieważ naruszały nasz regulamin. |
|
|
Mam dokładnie to samo. Mistrzowie "kreowania" z Allegro przeszli samych siebie..... Otóż mam dwa firmowe konta i na tych dwóch kontach miałem na allegro Lokalnie wystawione na jednym aż całe 4 oferty na drugim 6 lub 7 ofert. 21 listopada przyszedł mail o treści:
| |||
|
Może dyplom magistra z państwowej uczelni, który otrzymałem 20 lat temu już się przeterminował i musiałbym go odnowić , za głupi może jestem żeby zrozumieć treść tego maila ale na logikę w treści nie ma informacji o usuwaniu z ostrzeżeniem tylko o ZAKOŃCZENIU OFERT PRZEZ ALLEGRO.
3 grudnia po południu dostaje maila: "Usunięcie oferty sprzedaży - upomnienie od Allegro" Wieczorem siadam do kompa i ZAKAŃCZAM pozostałe oferty na obu kontach. Jakież było moje zdziwienie kiedy dziś czyli 4 grudnia (dzień po zakończeniu przeze mnie ofert) od rana co jakiś czas otrzymuje maile o usunięciu ofert które sam wczoraj ZAKOŃCZYŁEM. Te zakończone oferty miały możliwość podglądu natomiast te usunięte przez allegro już nie istnieją po kliknięciu na nie nie ma nic - podana strona nie istnieje. Wydaje mi sie że to usuwanie jest robione celowo po to żebyś nie mógł juz nic z tym zrobić dalej, np przenieść na inny konkurencyjny portal z darmowymi ogłoszeniami. Po zakonczeniu oferty można było miec w nią wgląd, po usunięciu przez Allegro nie możemy nic juz z ofertą zrobic bo ona nie istnieje. To trochę brzydko pachnie.... Ale cóż, już nic mnie nie zdziwi pod szyldem zaczynającym się na A a kończącym na o.
Mnie tam wszystko jedno czy usunięte czy zakończone. Dla mnie problemem są upomnienia. Nigdzie nie pisało, ze muszę 18 stron ogłoszeń usuwać ręcznie. Pisało, że je zakończą. To jest różnica. 100 maili z upomnieniami. Z czego tylko 2 wysłane dla aktywnych ofert, resztę sama zakończyłam. A nawet jakbym tego nie zrobiła to i tak upomnienia są niezgodne z komunikatem o zmianie warunków wydanym prze Allegro.