Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
2 paczki wiszą juz od dawna, nie wim czy odebrane, czy nie?
- https://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=PX6514645205
- https://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=PX6522387945
O co tu chodzi ...
Status na Allegro, że nie odebrane.
@CHECINIAKI czy kupujący zgłosili, że przesyłki do nich nie dotarły?
Statusy tych przesyłek powinnaś wyjaśnić z przewoźnikiem, ponieważ oba wskazują, że przesyłki zostały odebrane, a później znowu gotowe do odebrania, być może to jakiś błąd systemu.
Kupujący nie zgłosili nic. Może odebrali. Tak jest zawsze z Żabką, Lewiatanem, statusy niejasne i na Allegro to samo.
@CHECINIAKI Obie paczki mają status odebrane, ale najpierw zostały odebrane, a później przygotowane do odebrania. I takie statusy "nie po kolei" często zdarzają się z odbiorami w punkcie. Dlaczego? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Odebrana w punkcie | 2023-12-06 11:30:36 | Sklep Lewiatan |
Oczekuje na odbiór | 2023-12-06 14:02:44 | Sklep Lewiatan |
I druga:
Odebrana w punkcie | 2023-12-12 17:07:21 | Sklep Żabka |
Oczekuje na odbiór | 2023-12-12 17:44:48 | Sklep Żabka |
Miałam taką sytuację, że klientka zgłosiła, że nie odebrała. Potem, jak ją przycisnęłam, przyznała się, że jednak "jej koleżanka odebrała paczkę".
Zróbcie coś z tą kolejnością.
@CHECINIAKI taka zmiana kolejności statusów paczki powoduje, że linki śledzenia nie są usuwane z systemu, i zapewne punkty odbioru tak robią, by się zabezpieczyć przed wyłudzeniami lub innymi pomysłami kupujących. Mnie to ciekawi dlatego, że też mam taki link śledzenia, a klientka zgłosiła że nie odebrała paczki... po 14 miesiącach. Założyła dyskusje i uciekła, bo ja tam nie będę się pieścił z takimi zgłoszeniami. Ale rozważam skierowanie sprawy na policję, co też kupująca olewa.
Ponawiam pytanie o te statusy, w końcu to Allegro podpisało umowy z pocztą i to ich kontrahent.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@CHECINIAKI Dzięki za zgłoszenie. Skontaktujemy się w tej sprawie z przewoźnikiem. 🙂