Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dzień dobry,na Allegro Lokalnie wystawiłam do sprzedaży lodówkę,ktoś ją zakupił,ale bez kontaktu ze mną,typu uzgodnienie zapłaty,dostawy itd.
napisałam do kupującego,chcąc ustalić powyższe zasady
otrzymałam odpowiedź,że dokonał zakupu przez pomyłkę,ale prowizja już się naliczyła
poinformowałam o tym Allegro z prośba o usunięcie kwoty prowizji
odpowiedź: Na Allegro Lokalnie opłata za obsługę transakcji jest bezzwrotna
na moje argumenty otrzymywałam powielane,negatywne odpowiedzi
to nieuczciwe zasady naliczania prowizji
tak naprawdę,to można klikać kup teraz do woli i bez konsekwencji,produktu nie kupić,ale Allegro zarabia
czy ktoś miał podobny przypadek?co zrobić w takiej sytuacji?odwołać się do Rzecznika Praw Konsumenta?
Tak jest w regulaminie Allegro, prowizja bezzwrotna ale także jest napisane: Opłatę za sprzedaż w Allegro Lokalnie oddamy Ci wtedy, gdy zwrócisz kupującemu pieniądze za zakup anulowany, reklamowany lub niezrealizowany z powodu niedostępności przedmiotu. Zrobimy to w ciągu 2–3 dni roboczych od momentu, w którym potwierdzisz zwrot przez Allegro Finanse.
Nie udostępniaj pobrań ani odbioru osobistego trudno odzyskać prowizję, ale jak masz dowód na brak transakcji to zwracają.
dziękuję za odpowiedź,ale ja nie mam kwoty do zwrotu,bo kupujący nie zapłacił
jedynym dowodem na brak transakcji jest wiadomość od kupującego, którą załączyłam w rozmowie z Allegro
czy jest możliwość,by pracownik Allegro skontaktował się z kupującym,by potwierdzić brak transakcji?
@magda_lena32 Pozwolę sobie zacytować odpowiedź, jaką otrzymałaś od doradcy:
"Na Allegro Lokalnie opłata za obsługę transakcji jest bezzwrotna. W ramach dobrej współpracy wykonaliśmy jednorazową korektę, dlatego nie mogę zrobić drugiej."
dzień dobry, i znowu to samo, ja swoje,moderator swoje,czy tak trudno zrozumieć,że ja nie chcę korekty,ja chcę anulowania prowizji za transakcję,która nie doszła do skutku,przecież możecie skontaktować się z kupującym,żeby to potwierdził,pisaliście,że nie macie do Niego żadnych zastrzeżeń,więc może Jemu uwierzycie
nie może Allegro zarabiać na pomyłkach kupujących z krzywdą dla sprzedających