Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry
Dziś dostaliśmy informację na nasz drugi profil WarsztatNadruku, że straciliśmy status "Super Sprzedawcy". kwestia jest taka, że spełniamy wszystkie warunki aby ten status posiadać więc chciałam się dowiedzieć dlaczego go nam wyłączyliście?
Proszę o szybką odpowiedź.
Niby w wyjaśnieniu mamy informację, że nie mamy 50 zamówień a mamy ich 60. Jako potierdzenie załączam screen.
@WarsztatNadrukow przykro mi, ale liczba zamówień jest niewystarczająca, aby utrzymać tytuł Super sprzedawcy na tym koncie.
26.10 - 49 zamówień
27.10 - 47 zamówień
Podczas kwalifikacji do programu sprawdzamy łączną liczbę Twoich zamówień z ostatnich 30 dni – z wyłączeniem:
Liczbę tych zamówień możesz sprawdzić w zakładce Jakość mojej sprzedaży. Wystarczy, że przejdziesz do sekcji Twój poziom jakości sprzedaży i najedziesz kursorem na wybrany punkt na wykresie. Wyświetlimy wtedy komunikat, w którym znajdziesz między innymi informację o liczbie zamówień z ostatnich 30 dni.
To, co pokazałeś na zrzucie to inna miara.
@la_nika Że nie bierzecie pod uwagę zamówień które są anulowane przez kupującego to jest dla mnie zrozumiałe, ale dlaczego my mamy "ponosić odpowiedzialność" za to że jednak ktoś po czasie coś zwracał? Zamówienie zostało przez nas zrealizowane wedle założenia, więc dlaczego macie nam go nie uznawać i nie liczyć?
@WarsztatNadrukow głównie wynika to, z tego, że chcemy bazować na aktualnych transakcjach.
Rezygnacja z zamówienia może być spowodowana różnymi czynnikami i z różnych stron (może to być decyzja kupującego, albo sprzedającego, gdy np. nie ma oferowanego produktu na stanie).
Gdybyśmy uwzględniali zamówienia, dla których przyznaliśmy zwrot prowizji, łatwiej byłoby otrzymać ten tytuł, a jego celem jest nagradzanie najlepszych sprzedających.
Dodatkowo dzięki temu ograniczeniu niwelujemy potencjalne nadużycia w programie.
Przekazałam Twoją uwagę do zespołu, który odpowiada za ten program, więc Twoja sugestia zostanie wzięta pod uwagę przy wprowadzaniu w nim zmian.
@la_nika Fajnie że ten tytuł jest "nagradzaniem" sprzedających ale nie powinniście odrzucać zamówień które anulowane zostały przez kupujących bo na to my jako sprzedawcy nie mamy wpływu, a zamówienie zostało przez nas zrealizowane tak jak powinno.
Prawo do zwrotu wynika z przepisów i nie możemy tego klientom zabronić, więc jest to niesłuszne traktowane sprzedawców jeśli zwrot został zgłoszony przez kupującego tak jak to było w tym momencie u nas.
A anulowane zamówienie zostało ponieważ klient go nie opłacił, więc to również nie wynika z naszej winy lub braków asortymentu po naszej stronie.
@WarsztatNadruku nie weryfikujemy powodu zwrotu, założyliśmy, że zamówienia, które zostały zwrócone, nie będą liczone, aby nie tworzyć okazji do nadużyć.
Tak jak pisałam, przekazałam Twoją uwagę do zespołu, który zajmuje się tym programem, nie mam możliwości zmiany jego zasad.
@WarsztatNadruku kupujący anulując zamówienie czy zgłaszając zwrot unieważnia umowę , dlaczego wobec tego ma być liczona do statystyk ?
@mdrogeria Jeśli chodzi o kwestie zwrotu towarów to powinno być liczone dlatego, że my zamówienie zrealizowaliśmy a to że ktoś anulował później całe zamówienie lub jego część to już nie nasza wina. Dlatego nie powinniśmy być przez to "karani" przez Allegro nieuznając przez nich takich zamówień do statystyk poziomy "skuteczności wysyłki". Bo wysyłka została zorganizowana prawidłowo i w terminie.
Anulacja nieopłaconego przez klienta zamówienie to również nie nasza wina... a "kara" się za to sprzedawców. Uważam że jest to niesprawiedliwe podejście Allegro... i jak w ten sposób podchodzą do tego tematu to powinni zmienić nazwę "jakość Twojej sprzedaży" na "jakość sprzedaży zamówień bez zwrotu" skoro tylko takie są brane pod uwagę do statusu "Super Sprzedawca".
@WarsztatNadruku jak wspomniała @la_nika sprzyjałoby to nadużyciom , Polak jak niema drogi na wprost to zajdzie od tyłu ,druga sprawa , trzeba by weryfikować przyczynę każdego zwrotu , to trudne ,a nawet niemożliwe ,bo konsument nie ma obowiązku się tłumaczyć .
W przypadku anulowania przez klienta czy przez system , nie podjąłeś w związku z transakcją żadnych czynności ...więc ?
@mdrogeria Nie czepiam się samego anulowanego zamówienia które nie zostało przez klienta opłacone, a przede wszystkim zamówień zwróconych przez klientów gdzie na te zwroty nie mieliśmy wpływu.
@WarsztatNadrukow owszem , ale równie dobrze możesz poprosić ,, dobrego wujka ,, żeby zrobił u Ciebie ze 2-3 zakupy i zwrócił bo jesteś na granicy SS .