Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, proszę o wyjaśnienie, dlaczego w ustawieniach dostawy w moich cennikach pojawiło się zaznaczenie, że udostępniam wysyłkę z allegro Allegro Kurier DPD. Miałam tę opcję odhaczoną celowo, a dzisiaj wskoczyło zamówienie z dostawą przez Allegro Kurier DPD. Parę dni temu miała miejsce podobna sytuacja, ale wtedy załączyła się usługa wysyłki Allegro International Automaty Paczkowe Czechy pobranie, InPost - też nie udostępniałam takiej opcji, bo nie sprzedaję za pobraniem. Jakim cudem samoczynnie zmieniają się te ustawienia i nawet nie wiem co się zmieniło i kiedy? Skąd mam mieć pewność, że jakaś inna usługa też nie jest włączona i za moment kolejny klient skorzysta z formy dostawy, której nie chcę udostepniać? Dlaczego tak jest? O co tu chodzi? Proszę o sprawdzenie tego przez moderatorów i jakąś odpowiedź. Pozdrawiam @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Nie wiem jak DPD, Pobraniówki na Czechy Allegro celowo włączało tym co sami ich nie włączyli. Było tu parę postów wkurzonych sprzedawców.
@AstraDigital Jeśli nie chcesz udostępniać metod Allegro DPD, możesz samodzielnie usunąć je z cenników lub zmienić cenę za wysyłkę w Ustawieniach dostawy. Informowaliśmy o tym m.in. mailowo, więc polecam sprawdzić skrzynkę pocztową. Tam znajdziesz wiadomość od nas na ten temat.
Czyli informowaliście mailowo, że automatycznie będziecie włączać usługę Allegro Kurier DPD i Allegro International Automaty Paczkowe Czechy pobranie, InPost?
Tak. Naprawdę to trzeba wszystko czytać. Allegro może robić co im się tylko podoba. Tak wygląda rzeczywistość.
@AstraDigital tak, informacje o włączeniu Allegro Kurier DPD znajdziesz w mailu z wczoraj, natomiast o Allegro International Automaty Paczkowe Czechy pobranie w wiadomości z 2 stycznia.
@AstraDigital Abo teraz są takie czasy, że Allegro wie lepiej od Ciebie, jakie formy masz udostępniać - i jeśli nie wyłączysz, to masz 😎 Uważaj, bo wkrótce łączą Ci DHL w ramach Delivery - chyba że odklikasz rezygnację.
Po prostu uważają, że jeśli nie określisz się wyraźnie, że nie chcesz, to znaczy że chcesz.