Witam
Od wczoraj nie drukujemy na czarnych etykietach inpostu co oznaczało weekendowe doręczenia paczkomatów plus zmieniła się czas dostawy towaru pod niektórymi ofertami jedne oferty wyświetlają dostawa sobotę a inne poniedziałek co to za zmiany
U mnie tak samo.
@Dampol24_pl u nas wczoraj było normalnie tzn: smarty- czarne etykiety - dostawa weekend , przesyłki niesmartowe - zwykłe etykiety - dostawa w poniedzialek
Dziś jeszcze nie nadawaliśmy inpostu
wczoraj w dzień też drukowaliśmy na czarnych ale wieczorem etykiety się zmieniły na zwykłe
zmienił się również widok funcji , ciężko się przyzwyczaić .
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czyżby to oznaczało ,że smarki nie będzą dostarczane w weekend ?. Potrzebujemy info bo klienci się czasem pytają o dostawy weekendowe .
Ustalamy już przyczynę tej sytuacji, ale w międzyczasie polecam Wam używanie tej wersji narzędzia do nadawania przesyłek: https://wysylam.allegro.pl/konto/sprzedaz
Tylko jak nie mam umowy z Inpost to nie mogę nadawać przez wysyłam.allegro
@BestGZ W takim razie jak generujesz swoje etykiety?
Manager paczkomaty
@BestGZ Dostałam już potwierdzenie, że Inpost weryfikuje tę sprawę po swojej stronie, także na razie prosimy o cierpliwość.
super dziękuje Etykiety wróciły do normy są czarne ale niestety dalej wyświetla się pod ofertami dostawa w sobota lub poniedziałek dotychczasowo była zawsze jedna wersja na wszystkich ofertach
@Dampol24_pl Czy mógłbyś wskazać mi konkretne przykłady?
Jakie przykłady ? Wszystkie paczki weekendowe robiły się zwykłe. Czy inpost doręczy te przesyłki w weekend ?
@andrex123 @Dampol24_pl @BestGZ @mdrogeria @_Likos_
@InPost
w związku z brakiem realizacji usługi Paczka w Weekend nie zostaną Państwo obciążeni dopłatą za tę usługę
Sprzedawcy wysyłający przesyłki "Allegro Paczkomaty InPost" w ramach SMART! dopłatę do "Paczka w Weekend" mieli zawartą w cenie opłaty pobieranej przez Allegro.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jeżeli InPost nie obciąży Allegro (jak wynika z ww. informacji) to co zrobi Allegro z pobranymi opłatami, które nie zapewniły należytej realizacji usługi dostawy w weekend ?
@nat_not
Moje pytanie dotyczyło dopłaty do usługi weekendowej zawartej w opłacie pobieranej przez Allegro wg opłaty w ramach SMART! dla przesyłek "Allegro Paczkomaty InPost".
W jaki sposób zmienią się więc opłaty pobierane przez Allegro od Sprzedających, którym Allegro nie zapewniło dla przesyłek oznaczanych etykietami w czwartek wieczorem oraz w piątek dostaw weekendowych w stosunku do opłat pobieranych od przesyłek, którym taka usługa była dotychczas w podobnym czasie (t.j. czwartek wieczór oraz piątek) zapewniana ?
@A3dam Tak, jak napisałam, należy się do nas zgłosić, wskazując konkretne przypadki, w których usługa nie została wykonana w związku z błędem potwierdzonym przez InPost.