Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pomimo zapłacenia za wysyłkę w hurtowni, Allegro doliczyło mi opłatę dodatkową za inpost. Żeby było ciekawiej towar był sprzedawany z opcja SMART, o co tu chodzi? Też Was to spotyka, to już któryś raz . Teraz zobaczyłem analizując rozliczenia z Allegro ! Gdzieś ta procedura jest ujęta i opisana?
Pozdrawiam
@Makro_Trend jaki kod ma dopłata ???
Może źle gabaryt zaznaczyli a Ty dostałeś dopłatę 🙂
KOD: INP_P1_PACZKOMATY
@Makro_Trend to jest dopłata do smarta 😄
Metoda dostawy
|
Zamówienie od 40 do 59,99 zł
|
Zamówienie od 60 do 79,99 zł
|
Zamówienie od 80 do 199,99 zł
|
Zamówienie od 200 do 299,99 zł
|
Zamówienie od 300 złotych
|
|
---|---|---|---|---|---|---|
Allegro Paczkomaty InPost
|
0,99 zł***
|
1,19 zł***
|
3,49 zł***
|
5,99 zł***
|
7,49 zł***
|
jest to ujęte w jakimś regulaminie?
https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-v-koszty-dostawy-i-uslug-dodatkowych
Allegro Paczkomaty InPost (max. waga 25kg, max. wymiary przesyłki (w mm) wraz z opakowaniem (wysokość x szerokość x długość): Gabaryt A: 80 x 380 x 640 Gabaryt B: 190 x 380 x 640 Gabaryt C: 410 x 380 x 640
|
INP_P1_PACZKOMATY
|
0,99 zł – za każdą przesyłkę w ramach zamówień w przedziale 40-59,99 zł brutto; 1,19 zł – za każdą przesyłkę w ramach zamówień w przedziale 60-79,99 zł brutto; 3,49 zł – za każdą przesyłkę w ramach zamówień w przedziale 80 - 199,99 zł brutto; 5,99 zł – za pierwszą przesyłkę, a za każdą kolejną przesyłkę 3,49 zł w ramach zamówień w przedziale 200 - 299,99 zł brutto; 7,49 zł - za pierwszą przesyłkę, a za każdą kolejną przesyłkę 3,49 zł w ramach zamówień od 300 zł brutto
|
* jeśli korzystasz z Usługi Dostawy na zasadach określonych w Załączniku nr 16 i w związku z tym korzystasz z nowego modelu rozliczeń, pod warunkiem że dla danego zamówienia prawidłowo przekazujesz do przewoźnika adres mejlowy kupującego lub nadajesz przesyłkę za pośrednictwem Wysyłam z Allegro.
** zgodnie z zasadami określonymi w art. V pkt 5 Załącznika nr 12.
*** zgodnie z zasadami określonymi w Załączniku nr 12, z wyłączeniem w art. V pkt 5 Załącznika nr 12.
@Makro_Trend z całyn szacunkiem , jesteś przedsiębiorcą , a nie robisz nic w kierunku zapoznania się z kosztami obsługi klienta .
Tak, kwoty zgadzają się z załączoną tabelą, ale dlaczego sa nieregularne i tylko do niektórych wysyłek?
@Makro_Trend poczytaj regulamin który zatwierdziłeś 😄
https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4#czesc-v-koszty-dostawy-i-uslug-dodatkowych
Allegro Paczkomaty InPost (max. waga 25kg, max. wymiary przesyłki (w mm) wraz z opakowaniem (wysokość x szerokość x długość): Gabaryt A: 80 x 380 x 640 Gabaryt B: 190 x 380 x 640 Gabaryt C: 410 x 380 x 640
|
INP_P1_PACZKOMATY
|
0,99 zł – za każdą przesyłkę w ramach zamówień w przedziale 40-59,99 zł brutto; 1,19 zł – za każdą przesyłkę w ramach zamówień w przedziale 60-79,99 zł brutto; 3,49 zł – za każdą przesyłkę w ramach zamówień w przedziale 80 - 199,99 zł brutto; 5,99 zł – za pierwszą przesyłkę, a za każdą kolejną przesyłkę 3,49 zł w ramach zamówień w przedziale 200 - 299,99 zł brutto; 7,49 zł - za pierwszą przesyłkę, a za każdą kolejną przesyłkę 3,49 zł w ramach zamówień od 300 zł brutto
|
Mogli Ci naliczyć dopłatę jak nadałeś paczkę gabarytowo w stanie A ,a wybrałeś etykietę B lub C.
@kolekcjoner608 wtedy był by inny kod INP_N3_WER_GABARYT
Dostaje kwoty zgodne z tabelka powyżej, tylko nie zawsze .
@Makro_Trend bo jak klient płaci za paczkę to nie masz dopłaty, tylko prowizję doliczoną do towaru od kosztów wysyłki 😄
Dziękuje za wyjaśnienia. Rozumiem , że nie mam możliwości likwidacji tego kosztu?
przyczyna jest zapewne tabela opisana przez kostas11, trochę mnie to zaskoczyło 🙂
@Makro_Trend to nie czytałeś regulaminu z zakładkami ? 😄 tu Cię jeszcze wiele zaskoczy 😉
zaskakuje mnie co drugi dzień :)))