Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, klient odesłał mi zniszczony produkt, początkowo została zrobiona odmowa zwrotu środków. Przewoźnik którego klient oskarżył o zniszczenie paczki nie przyjął reklamacji. Doradcy allegro parokrotnie poinformowali mnie o tym że w tej sytuacji muszę zwrócić 1 zł i wtedy klient odzyska środki z allegro protect, mam na pismie informacje że po przeanalizowaniu tej sprawy allegro nie obciązy mnie kosztami. Oczywiście stało się inaczej, a na każdą reklamacje odpowiada bot, który nie bierze pod uwagę tego że decyzja o zwrocie została podyktowana wskazówkami doradców, a pierwotna decyzja była odmową. Co mam zrobić aby zadluzenie zostało zdjęte z mojego konta i żeby że sprawa zapoznał się człowiek, który będzie umiał przeczytać ze zrozumieniem informacje od doradcy, że obciążenia kosztami nie będzie i weźmie to pod uwagę @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ?
@Client:100964245 proponuje pisać w poprzednim wątku. A dostałeś wreszcie odpowiedz w tamtej zgłoszonej sprawie
Gdyby odpowiedź była, to nie byłoby wątku
@Client:100964245 widzę, że konto, z którego piszesz jest kontem prywatnym, nie firmowym. Czy sprzedaż była na Allegro Lokalnie czy może z innego konta Allegro? Jeżeli dotyczy innego konta, podaj mi proszę numer zamówienia
Z innego, ciągle przelogowuje mnie na prywatne. Numer zamówienia: 673524a0-bca0-11ef-ba46-e187052ace98
@Client:100964245 już to weryfikuję.
Czy udało się zerknąć na sprawę? Niestety kontakt z botem czy też osobą, która ostatnio mi odpowiadała nie jest ciągły i poza schematyczną odpowiedzią nie dostaje żadnych informacji. A screen z rozmowy z doradcą z zapewnieniem o nie naliczeniu kosztów w tej konkretnej sprawie pozostaje bez echa i bez odpowiedzi jakby zupełnie nie istniał.
Ponawiam prośbę o weryfikację tej sprawy. Na chwilę obecną zgłoszona jest na policję, ale wiadomo że to potrwa. Pracownik allegro albo mnie olewa albo udaje że nie rozumie co się do niego pisze i w kółko odpowiada to samo. Dołączam screen z informacją że miało nie być dla mnie obciążenia kosztami zwrotu.
@Client:100964245 przepraszam Cię za późną odpowiedź. Zweryfikowałam sprawę i widzę, że otrzymałeś już odpowiedź w korespondencji 51625678.
Wypowiedź doradcy z załączonego przez Ciebie zrzutu dotyczy sytuacji, w której klient odstąpił od zakupu. Wtedy, jeżeli otrzymałeś towar o zmniejszonej wartości, masz prawo do pomniejszenia kwoty zwrotu. Natomiast jeżeli klient złożył reklamację, to Twoim obowiązkiem jest jej rozpatrzenie. Jeżeli w sytuacji zgłoszonej reklamacji zwracasz klientowi środki (nawet 1zł) uważa się, że reklamacja została rozpatrzona pozytywnie i w związku z tym powinieneś towar wymienić/naprawić lub zwrócić klientowi środki.
Niestety w rozmowie z doradcą nie było mowy o odstąpieniu od zakupu, doradca wiedział ten zakup i informacje o reklamacji, a pomimo tego poinformował mnie tak jak na zrzucie ekranu widać. Ze nie będę obciążony kosztami
Uzupelnię informacje. Pracownik został poinformowany o jakim zakupie rozmawiamy, miał pełną wiedzę że jest to reklamacja, dlatego nie nastąpiło tutaj wskazywane odstąpienie od umowy. Pomimo tej wiedzy poinformował mnie tak jak widać to na zrzucie ekranu, więc było to celowe wprowadzenie w błąd. Ponownie proszę o weryfikację i jakąś pomoc w tej sprawie, osoba która prowadzi zgłoszenie marnuje jedynie mój czas i nerwy powołując się na odstąpienie od umowy, ale jednocześnie nie potrafi wskazać go w całości rozmowy z doradcą, ponieważ nie ma tam takiego stwierdzenia. Ponownie podkreślę, że to dlatego że doradca miał świadomość tego że jest to reklamacja, a nie odstąpienie od umowy.Za to wyraźnie jest napisane że nie będę obciążony kosztami. Przed zwrotem 1 zł podyktowanym zapewnieniem doradcy w wymaganym terminie dokonałem odmowy wypłaty środków dla kupującego, dopiero zapewnienie doradcy które jest załączone niejako zmusiło mnie do dokonania tego zwrotu, żeby kupujący mógł uzyskać zwrot środków.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Ponawiam prośbę @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:100964245 w tej sytuacji powinieneś zgłosić reklamację obsługową w związku z błędną informacją przekazaną przez doradcę. Nie mam dostępu do pełnej Twojej korespondencji w tej sprawie (zapisu rozmowy na czacie). Jeżeli faktycznie doradca wiedział, że odnosi się do reklamacji i podał Ci takie informacje, przepraszam, nie były one poprawne.
Nie zmienia to jednak faktu, że obowiązują tu przepisy prawa, których nie możemy podważyć.
Oczywiście że reklamacja została zgłoszona. Jednak niejaka Sylwia z działu reklamacji ma duże problemy z czytaniem ze zrozumieniem i totalnie olewa moje dowody na to, co się stało. Nie jestem w stanie rozwiązać z nimi poprawnie tej sprawy, stąd moje zapytanie tutaj. Jak mam działać i co mam zrobić, aby w tej sytuacji zniwelować ten rachunek do prawidłowej kwoty ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:100964245 przykro mi, ale nie mogę pomóc w tej sytuacji. Nie rozpatruję reklamacji, a w sprawie nr 51846140 otrzymałeś odpowiedź na swoje zgłoszenie. Rozumiem, że nie jesteś zadowolony z odpowiedzi, jednak nie jestem w stanie zrobić nic, aby ją zmienić.
Jeżeli chodzi o dalsze kroki, to w przypadku skierowania sprawy na policję lub na drogę prawną, na wniosek uprawnionego organu udostępnimy wszelkie dane, które będą mogły przyczynić się do rozwiązania problemu.
@Client:100964245 musisz przyjąć do wiadomości, że porady pracowników Allegro są warte tyle samo co porady user'ów tego forum, jak się pomylą, to powiedzą i'm so sorry, albo Es tut mir leid, a Ty musisz swoje błędy brać na klatę😔
To nie jest mój błąd tylko bład pracownika, za którego allegro nie chce wziąć odpowiedzialności. Mam niepodważalne dowody na to że jestem ofiarą oszustwa z ich strony, a oni udają że temat nie istnieje.
niestety dokładnie tak jest
Jeżeli w sytuacji zgłoszonej reklamacji zwracasz klientowi środki (nawet 1zł) uważa się, że reklamacja została rozpatrzona pozytywnie i w związku z tym powinieneś towar wymienić/naprawić lub zwrócić klientowi środki.
dlatego w takich przypadkach należy twierdzić, że to był nie zwrot reklamacyjny tylko np: darowizna