anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dopłaty czy nie dopłaty.

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Założyłam to firmowe konto w końcu i już głupieje. Chciałam włączyć orlena nie da się, bo UPS pod przymusem... To stwierdziłam, ze przy droższych przedmiotach opłacę paczkomat wszystkim zamiast bawić się ze smartem i zobaczyłam coś takiego....

Screenshot_139.png

Skoro ja płacę za wysyłkę to dopłaty też mi od tego zamierzacie pobierać??? Bo ten napis smart mnie wystraszył... @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

Hejka @AnnaG-Antyki 🙂 Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem, o co pytasz. W Ustawieniach Dostawy możesz wpisać kwotę:

ko_alka_0-1720616620842.png

Z kolei darmową dostawę od jakiejś kwoty ustawiasz tutaj: 

ko_alka_1-1720616811962.png

ale nie ma zróżnicowania na metody dostawy - dotyczy to wszystkich metod. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Ja wiem, ze mogę wpisać kwotę 10.95. I wtedy z racji samej wysyłki inpost na firmowym koncie nie będę smart. Ja chciałam sama pokryć koszt wysyłki i dałam tam kwotę 0zł. A wtedy wyskoczył napis smart, mimo że to nie smart tylko ja płacę. Dlatego pytam czy oprócz opłaty 10.95 za paczkomat w takim ustawieniu doliczycie mi jeszcze dopłaty??? Bo to jest dostawa na koszt sprzedającego dla wszystkich, a nie smart...

@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@AnnaG-Antyki Nie - jeśli nie spełniasz warunków, to Smart nie będzie widoczny u Ciebie w ofertach i nie będziesz też rozliczana jak za sprzedaż w Smart. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Uff odważyłam się przetestować i masz racje, dziękuję. Ps zrobilibyście coś ze statystykami wysyłek. Nie mogę dodać DPD, Orlenu i poczty z tego prostego powodu że mimo dodawania numerów w terminie statystyki będą zaniżały... To bezsensowne... I na szkodę klientów. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki jeśli przesyłka polecie w ramach smart to naliczą Ci dopłatę , jak będzie z Twojej puli to nie doliczą bo nie będzie od czego .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

No ale z jakiej racji mi maja dopłatę naliczać jak to ja płacę to 10.95. Nie klient... To nie powinno mieć znaczka  smarta tylko darmową dostawę.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie masz Smarta ale i tak płacisz prowizje od wysyłki.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@AnnaG-Antyki dobrze rozumiesz, w takim ustawieniu będziesz płaciła dopłaty smart zależne do kwoty zamówienia 🙂

Musisz ustawić paczkomat ten niżej na swojej umowie za 0 zł 🙂 no chyba że nie spełniasz warunków smart to dopłat nie będzie nawet jak dasz tego allegrowego paczkomata 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Jest git. W cenniku pokazuje smart ale w ofercie już nie. Tylko ten napis w cenniku mnie wystraszył. Nie ma opcji na normalnego smarka. Ja jestem z wiochy, która w zeszłym roku dostała prawa miejskie xD. Już widzę jak Ci kurierzy się wyrabiają z dojazdami po 1 paczkę:). Mogłabym dodać parę wysyłek gdyby nie wydziwianie allegro. Poczta za oknem, a jak nią wyślę to statystyki polecą, orlen podobnie.  I to wszystko dla dobra obu stron transakcji:)

oznacz moderatorów