Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie kosztów dostawy za zakupiony towar a mianowicie przykładowo: klient zapłącił 183,80 koszty sprzedaży wyniosły 24,76 czyli prowzja i koszty wysyłki. Wszystko niby ok tylko że muszę jeszcze zapłacić in post 10,95 z własnych pieniędzy a przecież allego pobrało koszty wysyłki. Proszę o wyjaśnienie.
A jak Smart czy bez?
smart mam wykupiony ale nie aktywy bo nie spełniam warunków
Czyli za dostawę zgodne z cennikiem w ofercie płaci kupujący.
no tak, tylko allegro pobrało tą kwotę (10,95) a ja muszę zlecić przesyłkę in post i znów zapłącić 10,95
Wydaje mi się, że standardowo źle spojrzałeś. Klient oprócz kwoty za towar zapłacił też za wysyłkę. Ty tę kwotę musisz sobie wypłacić i potem z tego tą wysyłkę opłacić.
Jeśli w ofercie nie miałeś aktywnej opcji "darmowej" wysyłki SMART, to kwota wpłacona przez kupującego, zawierała w sobie koszt wysyłki.
zgadza się zawierła, tylko allegro ją pobrało wraz z prowizją od sprzedaży czyli 24,76 a ja chcący wysłać teraz paczkę znów muszę zapłacić 10,95 i tym samym koszy wystawienia przedmiotu wyniesie 35,71
@Porcelanajaslo ale kupujący zapłacił Ci te 10.95 po wypłacie na konto za wysyłkę wyjdziesz na zero
Coś źle liczysz , nie da się zrobić zakupu bez kosztów dostawy.
Najprościej to wejdź w maila i zerknij ile realnie zapłacił, powinno być takie coś w mailu:
Lub takie w zakładce zamówienia:
@Porcelanajaslo W którym miejscu widzisz, że pobraliśmy opłatę za wysyłkę w wysokości 10,95 zł? Nie ma takiej możliwości, ponieważ nie wygenerowałeś jeszcze etykiety. Ponad to, jeśli nie posiadasz umowy z InPost, to nie wygenerujesz paczki bezpośrednio przez Allegro.pl. Przesyłkę opłacasz poprzez Manager Przesyłek InPost.
Kupujący zapłacił 115,95 = 105.00 + 10,95 za wysyłkę - z tej kwoty opłacasz etykietę wysyłkową.
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie sprawy. Takiej właśnie informacji potrzebowałem.
Przecież wszyscy ci pisali że za przesyłkę zapłacił kupujący.😛